ΕΠΣ Ηλείας

Αρ. Κουλούρης: «Ο πρόεδρος τους Σ.Δ.Π. Ηλείας βιάζεται και πάντα διαψεύδεται από τα γεγονότα!»

Ένα από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων αλλά και τους διαιτητές είναι το θέμα της καταβολής ποσοστών διαιτησίας. Με απόφαση των FIFA/UEFA, που αποτυπώθηκε στον κανονισμό διαιτησίας, αλλά αναφέρεται και στην “ολιστική μελέτη”, η καταβολή του ποσοστού από τα χρήματα των διαιτητών στις Ενώσεις καταργείται. Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τις ΕΠΟ έκαναν συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για να βρεθεί λύση, ενώ εκείνος έστειλε ερωτηματολόγια στις Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ για να πληροφορηθεί πώς διαχειρίζονται τα χρήματα και τί πρόβλημα δημιουργείται από την κατάργηση της απόδοσης των ποσοστών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “FORZA” η λύση που έχει βρεθεί είναι η εξής: “οι αξιολογημένοι διαιτητές δεν θα πληρώνουν ποσοστά, αλλά μια συνδρομή στην αρχή της σεζόν. Είναι πρόταση του Κλάτενμπεργκ, που θα περάσει στην εκτελεστική της ΕΠΟ. Ποσοστά θα καταβάλουν μόνο οι διαιτητές που σφυρίζουν Γ’ Εθνική και κάτω”.

Με  βάση  λοιπόν  το σχετικό δημοσίευμα, η «Πατρίς  της  Δευτέρας» ,  αποτάθηκε στο πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας  κ. Άρη Κουλούρη, ο οποίος  μας δήλωσε σχετικά:

«Μετά  από προφορική  ενημέρωση  από Σύμβουλο της ΕΠΟ,  τα  όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα , είναι απολύτως αληθή, και απλά απομένει η τυπική ολοκλήρωσή τους , που καθυστερεί   λόγω covid – 19!  Όσο  για αυτά που ισχυρίζεται  ο «θεσμικός» πρόεδρος  του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας , ως  συνήθως  βιάζεται…, και πάντα διαψεύδεται άμεσα από τα γεγονότα!  Η ΕΠΣ  Ηλείας, σαν θεσμικός  φορέας  του συνόλου  του Ηλειακού  Ποδοσφαίρου, είναι ασφαλώς  υπέρ της δημιουργίας Ένωσης Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, Ένωσης Προπονητών  Ποδοσφαίρου Ελλάδας, και Ένωσης  Ποδοσφαιριστών  Ελλάδας! Και ήδη έχει κάνει μέχρι τώρα τις απαραίτητες ενέργειες  για την δημιουργία και ολοκλήρωσή τους, κατέληξε  ο κ. Κουλούρης »!

Ας  θυμηθούμε όμως τι προβλέπει η  «ολιστική  μελέτη»

Δημιουργία Ένωσης Διαιτητών, κατάργηση ποσοστών στις ΕΠΣ και χρηματοδότηση από το στοίχημα ! Στα βασικά σημεία της “ολιστικής μελέτης” των FIFA/UEFA που δόθηκε στη δημοσιότητα, όσον αφορά τη διαιτησία αναφέρονται τα εξής: Επισημαίνεται η ανεξαρτησία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, στην οποία πρέπει να ανήκει και η Ένωση Διαιτητών, η οποία θα εκπροσωπείται στη ΓΣ. Ακύρωση συνδρομών των διαιτητών στις ΕΠΣ . « Ήταν ανήθικο και προβληματικό για την ανεξαρτησία τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ταμείο Υποστήριξης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από ΕΠΟ-Κυβέρνηση μέσω του στοιχήματος. Η ΚΕΔ μπορεί να στέλνει δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον μελών της στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Χρειάζεται τροποποίηση νόμου για να προστατευτούν οι διαιτητές από αγωγές για λάθη ενόσω σφυρίζουν Ξένος Αρχιδιαιτητής και τις δύο επόμενες σεζόν (έως Ιούνιο 2023).

Όλη η επικαιρότητα