ΕΠΣ Ηλείας

Αστέρας Αμαλιάδας: «Καταστροφή για το ποδόσφαιρο η νέα καραντίνα»

Η «ΠΑΤΡΙΣ ΣΠΟΡ» ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Λίγες  ώρες  έχουν περάσει από την απόφαση της ελληνικής Ομοσπονδίας, να  επιβάλει  νέα  παράταση  στη  διακοπή  των ερασιτεχνικών   πρωταθλημάτων  έως την 7η Ιανουαρίου  και βλέπουμε, και η «Πατρίς  Σπορ», από  συνεχίζει  και σήμερα  να ξεφυλλίζει … τη νέα  σελίδα της που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη,  φιλοξενώντας κάθε ημέρα και μια από τις  ομάδες της  Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας,  με βάση την βαθμολογία που είχαν όταν διεκόπη το πρωτάθλημα,  ζητώντας  τη γνώμη του προπονητή ,  ενός  κορυφαίου παράγοντα της ομάδας,  και  φυσικά και ενός  παίκτη!

Η  σημερινή  μέρα  είναι  αφιερωμένη  στον 4ο  της βαθμολογίας Αστέρα  Αμαλιάδας:

Ας δούμε τι δηλώνουν:

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Γενικός  Αρχηγός  Αστέρα Αμαλιάδας):

«Ας  ακυρωθεί μια χρονιά, ερασιτέχνες είμαστε και όχι επαγγελματίες»!

«Δεν ήταν καθόλου έκπληξη  η  παράταση που δόθηκε στην  δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε ελέω Κορωναιού! Προσωπικά την περίμενα  και τη θεωρώ αναμενόμενη, και φυσικά ότι χειρότερο για το Ποδόσφαιρο, κυρίως το ερασιτεχνικό που  εμείς ασχολούμαστε, αλλά και για την κοινωνία μας γενικότερα, καθώς  από τη Γ΄ εθνική κατηγορία αλλά  και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων της χώρας μας, ζει αρκετός κόσμος!  Με βάση  δε την κατάσταση που βιώνουμε και τα αυξανόμενα συνεχώς κρούσματα,  είμαι  απαισιόδοξος  ως προς την επανέναρξη των πρωταθλημάτων αυτών, καθώς προέχει η υγεία μας !  Ούτε και βεβαίως συμφωνώ με την άποψη κάποιων… που το παίζουν ειδικοί, ας ξεκινήσουμε και ας παίξουμε και ένα  γύρο!  Αυτό δεν λέγεται πρωτάθλημα, παρά  ένα τουρνουά! Καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν κάνει  προγραμματισμό έχοντας χαλάσει λεφτά, και έχοντας δώσει προκαταβολές σε παίχτες και προπονητές! Αν  είμαστε τυχεροί και επιστρέψουμε στα γήπεδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου,  έχει καλώς! Διαφορετικά  δεν προλαβαίνουμε  να   τελειώσουμε  ομαλά, και στην πορεία οι ομάδες θα διαλυθούν, καθώς κάποιοι παίκτες  θα αποχωρήσουν για εποχιακές εργασίες, και οι μαθητές – παίκτες μας,  θα έχουν μπροστά τους τις Πανελλήνιες εξετάσεις!  Ας  τα υπολογίσουν όλα αυτά οι αρμόδιοι πριν αποφασίσουν  την όποια επανέναρξη! Διαφορετικά ας  ακυρωθεί μια χρονιά, άλλωστε ερασιτέχνες είμαστε και όχι επαγγελματίες!  Όσο για τον Αστέρα, κάνουμε αγώνα τέτοιες ημέρες που έρχονται,  να βοηθήσουμε  τα παιδιά της ομάδας μας, και ιδίως αυτά που ζουν αποκλειστικά από  το ποδόσφαιρο!  Για τι ο Αστέρας,  πέρα από πρωταθλητισμό, ξέρει  και από ανθρωπιά, και  πάντα προσπαθεί να το δείχνει»!

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΑΓΟΣ (Προπονητής  Αστέρα  Αμαλιάδας):

«Ο αθλητισμός είναι υγεία και κακώς του έβαλαν  λουκέτο»!

«Ήταν  θέμα  ημερών και φυσικά αναμενόμενη η παράταση σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε το 2020, με βάση τα όσα  συμβαίνουν γύρω μας!  Όμως  ο άνθρωπος  του αθλητισμού με στεναχωρεί  γενικότερα αυτό  το «λουκέτο»! Καθώς ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι της ζωής μας  που περιέχει  υγεία και χρειάζεται να  υπάρχει και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με  όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται! Άλλωστε  τα κρούσματα  που είχαμε στον αθλητισμό μέχρι τη δεύτερη καραντίνα, ήταν πολύ   ελάχιστα! Ας ελπίσουμε  να το δουν αυτό οι ειδικοί,  και ας  δώσουν το οκ για γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους!  Αν αυτό γίνει μέσα στον Ιανουάριο και ξεκινήσουμε τους αγώνες αρχές Φεβρουαρίου κανένα πρόβλημα!  Αν όμως πάμε για Μάρτιο, δεν νομίζω ότι προλαβαίνουμε  για μια ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1!  Καθώς  θα πρέπει  να παίζουμε Τετάρτη – Κυριακή, λες και είμαστε Αγγλία! Άσε που κάποιοι παίκτες  θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις ομάδες τους για δουλειές,   και κάποιοι  μαθητές – παίκτες  για τις  Πανελλήνιες!  Μακάρι  να έρθει  το εμβόλιο νωρίς στη χώρα μας, για να ξεκινήσουμε  και εμείς νωρίς! Καθώς  θα απαιτηθεί ξεκίνημα από την  αρχή  και ένας νέος προγραμματισμός , διοικήσεων, τεχνικής ηγεσίας  και παικτών,  μιας και  η επανέναρξη δεν θα έχει καμία  σχέση με  την αρχική έναρξη  της σεζόν,  καθώς ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν»!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΠΑΡΚΑΣ (Παίκτης  Αστέρα  Αμαλιάδας):

«Είναι καιρός η πολιτεία να κοιτάξει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»!

«Με  τα όσα  συμβαίνουν  καθημερινά γύρω μας,  με την αύξηση  των κρουσμάτων και  των  θανάτων, ήταν  αναμενόμενη  η νέα παράταση σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα που περνάμε!  Και δυστυχώς  αυτό  ήταν ότι χειρότερο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο  απασχολούνται αρκετά άτομα, και δυστυχώ η πολιτεία  το έχει  «πετάξει»! Όμως  είναι καιρός  η Ελληνική Πολιτεία  και η ΕΠΟ, να αφήσουν  το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και  να κοιτάξουν   και το ερασιτεχνικό, που είναι το «φυτώριο» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αν  θέλουν   να  έχουμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, και όχι «ξενομανία»!  Υπάρχουν και εδώ  οικογένειες  που ζουν  από αυτό, και αυτή την ώρα είναι στο έλεος του θεού!  Ευχή  όλων μας βέβαια είναι να επιστρέψουμε γρήγορα στα γήπεδα, όμως αυτό δεν εξαρτάτε από εμάς,  αλλά  από το πώς θα πάει η κατάσταση στην υγεία μας, που πάντα προέχει!  Φοβάμαι  πολύ μήπως  έχουμε  και νέα  έξαρση τον Ιανουάριο , και δυστυχώς  δεν  ξεκινήσουν καθόλου  τα πρωταθλήματα! Αν όμως αρχίσουμε τον Φεβρουάριο  ίσως τελειώσουμε ομαλά! Εμείς προς το παρών  ακολουθούμε ατομικές προπονήσεις,  σε συνεργασία με τον προπονητή  μας και την διοίκηση του Αστέρα, που για μένα  είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει στην μακρόχρονη καριέρα μου και την ευχαριστώ, ευχόμενος  σε όλους σας,   καλά Χριστούγεννα  και καλή Χρονιά»!

Όλη η επικαιρότητα