WEB tv Ομογένεια Συνεντεύξεις

Α. Διαματάρης: Ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» μιλά στην εφ. «Πατρίς» & στην ΟΡΤ για τις αμερικανικές εκλογές

Ακούστε το άρθρο

«Μία ψήφος στον Τραμπ ισοδυναμεί με μία ψήφο υπέρ του Ερντογάν», τόνισε  ο εκδότης ομογενειακής εφημερίδας της Αμερικής «Εθνικός Κήρυκας» και πρώην υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Αντώνης Διαματάρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ και στην Πέλυ Μπεβούδα.

Ο κύριος Διαματάρης χαρακτήρισε ιστορική την εκλογική αναμέτρηση μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν και καθοριστική για το μέλλον των ΗΠΑ και ολόκληρου του κόσμου.

«Πρόκειται για μία ιστορική εκλογική αναμέτρηση η οποία είναι δυνατόν να καθορίσει το μέλλον της Αμερικής και ασφαλώς θα επηρεάσει το μέλλον όλου του κόσμου. Γι’ αυτό θα παρατηρήσατε ότι δημιουργούνται τεράστιες ουρές σε όλες τις πολιτείες για να προψηφίσουν.

Δηλαδή να ψηφίσουν πριν την ερχόμενη εβδομάδα γιατί ακριβώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι οι εκλογές αυτές έχουν μία ξεχωριστή σημασία για το μέλλον της χώρας»”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ομογένεια

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ομογένειας σε αυτές τις εκλογές επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικός και ότι μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. 

«Ο ρόλος της ομογένειας είναι πάντα σημαντικός και  όσον αφορά την ανάδειξη του υποψηφίου αλλά και στο κατά πόσο επηρεάζει τα εθνικά μας θέματα. Πιστεύω ότι στις εκλογές αυτές μία ψήφος υπέρ του  προέδρου Τραμπ ισοδυναμεί με μία ψήφο υπέρ του Ερντογάν. Νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των Τραμπ και Ερντογάν σε αντίθεση με τον  Μπάιντεν που γνωρίζει τα εθνικά μας θέματα εδώ και 30 χρόνια, είναι κοντά στην Ομογένεια και θα πάρει μία διαφορετική θέση όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα.

Γι’ αυτό η ψήφος της ομογένειας στις εκλογές αυτές έχει τεράστια σημασία και για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος αλλά και για τον ρόλο που ο επόμενος πρόεδρος θα παίξει όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα» υποστηρίζει ο κ. Διαματάρης

“Ο Τραμπ έχει παράξενες φιλίες”…

“Ένα παράξενο, παράδοξο θα έλεγα ότι είναι ένας Αμερικανός ηγέτης ότι συνεννοείται πολύ ποιό άνετα, πολύ ποιό ζεστά,  με αυταρχικούς ηγέτες όπως είναι ο Ερντογάν, ο Πούτιν, ο Κιμ στην Βόρεια Κορέα και μερικοί άλλοι. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και σίγουρα ένας δημοκρατικός υποψήφιος και συγκεκριμένα ο Μπάιντεν θα τα αλλάξει αυτά.

Θα βάλλει την Αμερική στην σωστή πλευρά, με την πλευρά των δημοκρατικών καθεστώτων με την πλευρά των συμμαχιών. Όπως γνωρίζεται ο Τράμπ για παράδειγμα έχει απαξιώσει ήδη τη μεγάλη συμμαχία του Νάτο. Αυτό θα το ανατρέψει ο Μπάιντεν, θα αγκαλιάσει τους συμμάχους και όχι τους αντιπάλους της Αμερικής. Όχι τους αυταρχικούς ηγέτες, όχι αυτούς που βάζουν την  Δημοκρατία σε κίνδυνο σε πολλές χώρες”, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος.

Τουρκική προκλητικότητα

Αναφερόμενος στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας ο εκδότης της εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” τόνισε μεταξύ άλλων:                                               

“Η τουρκική προκλητικότητα μας απασχολεί πάρα-πάρα-πάρα πολύ. Είναι το θέμα συζήτησης, είναι το θέμα ανησυχίας, είναι το θέμα με το οποίο ξεκινάμε το πρωί και τελειώνουμε το βράδυ. Γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά που γίνονται ξεπερνούν τα όρια, είναι απαράδεκτα. Η καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος για εμάς έχει τεράστια σημασία και αυτό συμβαίνει πάντοτε θα έλεγα. Οι έλληνες εκτός Ελλάδος είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι στα Εθνικά μας θέματα από ότι είστε εσείς, γιατί τα ζείτε και είναι μέρος της δικιάς σας καθημερινότητας. Πιστεύω ότι το θέμα αυτό θα επηρεάσει και την ψήφο πολλών ομογενών  και σε πολιτείες οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία όπως είναι η Πενσυλβάνια όπου  έχουμε πάρα πολλούς ομογενείς. Επίσης στο Μίσιγκαν έχουμε πολλούς ομογενείς,  στη Φλόριδα και σε άλλες.  Επειδή η διαφορά στις πολιτείες αυτές μπορεί να είναι μικρή η δική μου η ψήφος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Διαματάρης. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο η εκλογή του προέδρου στις ΗΠΑ.

“Θα εξαρτηθεί ποιός θα είναι ο πρόεδρος για το πως θα αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η επανεκλογή του προέδρου Τραμπ θα κάνει τον Ερντογάν να ξεφύγει εντελώς από τα όρια των κρατών που θεωρούνται ειρηνικά και παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Θα θεωρήσει ότι έχει το πράσινο φως για οτιδήποτε σχεδιάζει. Νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει πως τα σχέδια του δεν είναι και τόσο φιλικά προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επίσης ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε και στο Κυπριακό.

Ο Ερντογάν και ο νέος “πρόεδρος” των Τουρκοκυπρίων μιλάνε πλέον ανοιχτά για λύση δύο κρατών.

Μιλά σήμερα ο Ερντογάν να κάνει πικνίκ στα Βαρώσια. Αυτή επίσης είναι μία τεράστια πρόκληση για όλο τον ελληνισμό. Ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα θέματα αυτά Είναι λοιπόν μία πραγματικά  ιστορική εκλογική αναμέτρηση και πιστεύω ότι η Ομογένεια της Αμερικής θα ταχθεί με την σωστή πλευρά της ιστορίας Δεν μπορεί ο κόσμος να πάει πίσω”, κατέληξε ο κ Διαματάρης.

Ο Αντώνης Διαματάρης στον “Εθνικό Κήρυκα”

Παραχώρησα προχθές το πρωί (ώρα Αμερικής) μια συνέντευξη στο κανάλι «Ολυμπιακή Ραδιοφωνία – Τηλεόραση».

Το κανάλι αυτό καλύπτει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Εκεί, στην Αμαλιάδα, γεννήθηκε και ο ιδρυτής του «Ε.Κ.», Πέτρος Τατάνης.

Αρά με συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί με την περιοχή αυτή.

Οι ερωτήσεις που ο δημοσιογράφος μού υπέβαλε ήταν μελετημένες, στοχευμένες, και είχαν σχέση με τις αμερικανικές εκλογές. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην περιοχή αυτή για τις εκλογές.

Και κυρίως για την σημασία του αποτελέσματος των εκλογών και για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εκεί που επικέντρωσε τις ερωτήσεις του ήταν στον ρόλο της Ομογένειας στις εκλογές αυτές.

Και δεν ήταν από περιέργεια. Γνωρίζουν την σημασία που ο επόμενος πρόεδρος μπορεί να έχει για την Ελλάδα και την Κύπρο. Γνωρίζουν ότι η χώρα που μετρά στα θέματα αυτά, στον έλεγχο της Τουρκίας, είναι η Αμερική.

Το ίδιο, σε ένα βαθμό, γινόταν σε κάθε αμερικανικές εκλογές. Πάντα οι Ελληνες της Ελλάδας είχαν τον «υποψήφιό τους». Πάντα πίστευαν ότι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ποιος είναι ο πιο κατάλληλος υποψήφιος για την προεδρία. Και τώρα με την άμεση ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την παραπληροφόρηση που διακινείται, γνωρίζουν πολλά περισσότερα.

Και την φορά αυτή, τουλάχιστον, έχουν δίκαιο. Μια νέα προεδρία του Τραμπ θα είναι πολύ διαφορετική από μια πιθανή προεδρία του Μπάιντεν στα εθνικά μας θέματα. Στη διαχείριση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας καθώς ψηφίζουμε, ότι τα μάτια του Ελληνισμού είναι στραμμένα πάνω μας. Γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες. Για την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα μάτια όλων

Όλη η επικαιρότητα