Ηλεία

Α. Καστρινός: Περί Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία

Είναι πασίγνωστο για όλο τον κόσμο και σε όλο τον κόσμο ότι ο  Νομός  Ηλείας, ο δικός μας Νομός, έχει το κορυφαίο brandname στην υφήλιο , που δεν είναι άλλο από την Αρχαία Ολυμπία – Ολυμπιακή γη.

Διατυπώνεται λοιπόν η σκέψη από τους ΄΄σύγχρονους ειδικούς…΄΄.ότι το τμήμαΜουσειολογίας, το Ιστορικό Αρχαιολογικότμήμα της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και το ΤΕΦΑΑ δεν έχουν θέση στην κατ’  εξοχήν περιοχή του Ολυμπισμού, αθλητισμού και της ιστορίας. Μπράβο στους ΄΄σύγχρονους ειδικούς…΄΄ !!!

Είναι επίσης πασιφανές , σε όποιον εστιάσει στα πιο προσοδοφόρα μέρη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα , ότι το  48% της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλύπτει η Ηλεία και το 27% καλύπτει ηΑιτωλοακαρνανία . Η δε αρδευόμενη πεδιάδα της Ηλείας κατέχει επιπλέον ένα τεράστιο αριθμό στρεμμάτων. Διατυπώνεται λοιπόν πάλι η σκέψη από τους ΄΄σύγχρονους ειδικούς…΄΄ότι η σχολή  Γεωπονίας δεν έχει  θέση στην αγροτική περιοχή μας . Μπράβο και πάλι στους  ΄΄σύγχρονους ειδικούς ….΄΄ !!!

Καιρός να πούμε τελικώς τα πράγματα με το όνομά τους μια και έξω…

Η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του πανεπιστημίου Πατρών λέει ΄΄ΟΧΙ΄΄ στην Ηλεία.

Η γνώμη της Συγκλήτου άραγε ποια είναι;;;;

Το θέμα όμως τελικά είναι  ποια είναι η Πρόθεση της ΠεριφέρειαςΔυτ. Ελλάδας και ποια η Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.Εδώ λοιπόν πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο ΄΄ΝΑΙ΄΄ στην Ηλεία, γιατί αλλιώς θα υπάρχει τεράστια ανακολουθία λόγων και πράξεων.

ΥΓ. Υπομνήματα, Φωτογραφήσεις και Αμπελοφιλοσοφίες  είναι ξεπερασμένα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Αυτά προς το παρόν…..

 

Αλέξης Αθ. Καστρινός

Όλη η επικαιρότητα