Ηλεία

Α. Καστρινός: Όλη η Αλήθεια για το έργο «Βελτίωση Ε.Ο Γαστούνης- Βαρθολομιού- Λ. Κυλλήνης»

Αισθανόμαστε δικαίωση που άλλο ένα έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ-Λ.ΚΥΛΛΗΝΗΣ» Π/Υ 5.000.000,00 € συμπεριλήφθηκε στις προτάσεις της σημερινής Περιφερειακής Αρχής και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων στην ΣΑΕΠ 001, σήμερα 8-02-2021 από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη.

Οφείλω να θυμίσω ότι ο αγώνας για την διεκδίκηση του συγκεκριμένου έργου από την πλευρά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής έχει ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια .
Η μελέτη «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ-Λ.ΚΥΛΛΗΝΗΣ», είχε ενταχθεί στο Επενδυτικό Πρόγραμμα ΠΕ Ηλείας της ΠΔΕ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΚΑΠ 2013 ( κωδικός έργου 2013ΚΑΠ14050005 με προϋπολογισμό 108.000,00 χωρίς Φ.Π.Α., μετά από διεκδικήσεις και πιέσεις στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Με την υπ’ αριθμ.293/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΕ εγκρίθηκε ο φάκελος του έργου, τα τεύχη δημοπράτησης και προκήρυξης με ανοιχτή διαδικασία.
Η μελέτη ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2015,
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ: 3-6-2015 και
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ: 28-2-2018.
Οφείλω λοιπόν να ευχαριστήσω την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για όλες τις ενέργειες που έκανε για να έχουμε σήμερα ώριμη την Μελέτη και την σημερινή Περιφερειακή Αρχή που αντιλήφθηκε τάχιστα την σημαντικότητα του παραπάνω έργου για την ανάπτυξη της περιοχής και το ενέταξε στο ΠΔΕ.

Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για όσα έκαναν και για όσα θα κάνουν για το συγκεκριμένο έργο.
Υ.Γ.1. Η πολιτική ηθική (σπάνιο είδος στην εποχή μας) επιβάλλει να προασπίζομαι τον αγώνα και τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής μέχρι τέλους.
Υ.Γ.2. Αν υπάρχει απάντηση ή αμφισβήτηση την περιμένω με καρτερικότητα…

ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΘ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ
πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Όλη η επικαιρότητα