ΕΠΣ Ηλείας

Α2 Κατηγορία – Shell Πετρόπουλος: Αρχίζει το ματς με ντέρμπι… ιδιαιτεροτήτων!

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα το απόγευμα και για το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του Νομού, την Α2 κατηγορία που φέτος θα διεξαχθεί με 11 ομάδες καθώς τελικά ο Νέος Άρης Στρεφίου δεν θα λάβει μέρος όπως ενημέρωσε και από την στιγμή που είχε γίνει η κλήρωση, το κενό του δεν θα μπορούσε να αναπληρωθεί.

Από το φετινό πρωτάθλημα,  θα προβιβαστούν στην Α1  δύο ή τρεις ομάδες. Αν υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από την Α1, δηλαδή παραμείνουν και οι δύο ηλειακές ομάδες στη Γ΄ Εθνική, τότε από την Α2 στην Α1 θα πάρουν το εισιτήριο οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας (χωρίς πλέι-οφ). Αν υποβιβαστούν πέντε ομάδες από την Α1, τότε θα προβιβαστούν από την Α2 δύο ή τρεις ομάδες, σύμφωνα με την προκήρυξη.

Από την Α2 θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, οι δύο τελευταίες (11ος και 12ος) απευθείας και άλλες δύο μέσω πλέι-άουτ. Τα πλέι-άουτ θα γίνουν εφόσον ο έβδομος (7ος) με τον δέκατο (10ο)  έχουν βαθμολογική διαφορά ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών και ο όγδοος (8ος) με τον ένατο (9ο) εφόσον έχουν βαθμολογική διαφορά ίση ή μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία θα παραμείνουν στην κατηγορία χωρίς πλέι-άουτ.

Το σημερινό μενού της πρεμιέρα περιλαμβάνει τρία ντέρμπι, ένα μεταξύ ιστορικών ομάδων στα Λεχαινά, όπου θα αναμετρηθούν ο Ηλειακός και τα Μακρίσια, ένα μεταξύ νεοφώτιστων στο Καρδαμά, όπου η τοπική Θύελλα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟ Κακοβάτου και ένα γειτονικό ντέρμπι αφού στο Γεράκι θα παίξουν ο Εθνικός με τον Πηνειακό.

Σέντρα στις 5 μ.μ.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια:

Δημ. Λεχαινών:    Ηλειακός Λεχαινών –  ΑΟ Μακρισίων

Καρδαμά:    Θύελλα Καρδαμά – ΠΑΟ Κακοβάτου

Γερακίου:    Εθνικός Γερακίου – Πηνειακός Αμαλιάδας

Όλη η επικαιρότητα