Ηλεία

Βάρδα: Πάσχα σε παράπηγμα για 67χρονο

Πάσχα στο παράπηγμα που έχει στήσει σε ξένο χωράφι στο Ψάρι Βουπρασίας, θα κάνει 67χρονος ο οποίος αρνείται πεισματικά να διαμείνει σε σπίτι στην ίδια περιοχή όπου ζουν τα αδέλφια του.

Ο κ. Φώτης Μπισμπάρδης από τη Βάρδα, άλαλος και ανάπηρος στο αριστερό του χέρι, άφησε για άγνωστο λόγο, πριν από περίπου ένα μήνα το σπίτι που νοίκιαζε στη Βάρδα και αποφάσισε να συνεχίσει να ζει σε ένα παράπηγμα κατασκευασμένο από πλαστικά θερμοκηπίου που έστησε σε χωράφι που του παραχώρησε συγχωριανός του στο Ψάρι.

Η «Πατρίς» επισκέφθηκε τον κ. Φώτη στο παράπηγμα που έχει επιλέξει να ζει. Οι συνθήκες διαβίωσής του άθλιες. Στο παράπηγμα υπάρχουν πεταμένα διάφορά αντικείμενα: ρούχα, κουτιά, κάποια έπιπλα, ένα πλυντήριο και άλλα. Η δυσοσμία αφόρητη.

Στις ερωτήσεις μας απάντησε με νοήματα. Δεν θέλει να πάει στο σπίτι του στο Ψάρι, δεν θέλει να πάει σε ίδρυμα αλλά θέλει να βρεθεί ένα σπίτι να πληρώνει το ενοίκιο ο ίδιος από την σύνταξη που λαμβάνει και να μένει εκεί. Καθημερινά σιτίζεται με φαγητό που αγοράζει από τη Βάρδα όπου μεταβαίνει κάθε πρωί και επιστρέφει αργά το απόγευμα.

Ενδιαφέρον από Γιάννη Λέντζα

Η «Πατρίς» ενημέρωσε το ΝΠ Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για την άθλια κατάσταση που αντίκρισε. Παράλληλα επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λέντζα και τον ενημερώσαμε.

Ο δήμαρχος δήλωσε: «Δεν γνώριζα το θέμα. Ο Δήμος μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κοινωνικά θέματα. Άμεσα θα μεταβεί στο σημείο που μας υποδείξατε κοινωνική λειτουργός. Θα αναζητήσουμε σπίτι στην περιοχή για να διαμένει το οποίο και θα πληρώνει ο ίδιος αφού λαμβάνει σύνταξη».

Όλη η επικαιρότητα