Ελλάδα

Βίασε το παιδί μου μπροστά σε ένα ζευγάρι – Η νύχτα που σημάδεψε τη ζωή της

Για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των δεκαπέντε αλλά και κάτω των δώδεκα ετών κατηγορείται 20χρονος ο οποίος θα δικαστεί στις αρχές του νέου έτους από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί πριν από πέντε χρόνια στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο όπου ο τότε μόλις 15 χρονών κατηγορούμενος είχε συνευρεθεί ερωτικά με μία ομόφυλή του ηλικίας δέκα ετών!

Αρχικά σε βάρος του είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη για το βιασμό (κατά συναυτουργία) του ανήλικου κοριτσιού, πράξη όμως για την οποία τον Δεκέμβριο του 2018 κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών από το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου), ενώ καταδικάστηκε για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των δεκαπέντε αλλά και κάτω των δώδεκα ετών, σε φυλάκιση 4 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 12 Ιανουαρίου 2021 σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να εξαφανίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία που αρχικά σχηματίστηκε περιλαμβάνονταν και ένα ζευγάρι ομόφυλων του 20χρονου, στο τσαντίρι των οποίων συνευρέθηκε ο κατηγορούμενος με την ανήλικη. Ωστόσο η δικογραφία διαχωρίστηκε καθώς ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το βράδυ των Χριστουγέννων του 2015 η 46χρονη (σήμερα) μητέρα της ανήλικης κοπέλας. Ειδικότερα η επίσης Ρομά μητέρα τηλεφώνησε στις 20.00 το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και είπε πως βίασαν την κόρη της και την κρατούν σε άλλο τσαντίρι στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, άμεσα ομάδα αστυνομικών μετέβη στον καταυλισμό και μπήκε στο παράπηγμα όπου κρατούνταν η 10χρονη κοπέλα την οποία και παρέλαβε η 46χρονη μητέρα της. Ακολούθως παρουσία και εισαγγελικού λειτουργού οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο τσαντίρι και συνέλαβαν τον τότε 15χρονο κατηγορούμενο ο οποίος φέρεται να εισήλθε σε εξώγαμη συνουσία με την ανήλικη καθώς και τον 26χρονο και την 43χρονη, στους οποίους ανήκε το παράπηγμα.

Οι δύο τελευταίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, φέρονται να ήταν παρόντες στην πράξη, ενώ μετά τον βιασμό και οι τρεις φέρονται να έδωσαν ποσότητα αλκοόλ στην ανήλικη με αποτέλεσμα να μεθύσει. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για αρπαγή ανηλίκου, βιασμό και έκθεση από κοινού και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

via

Όλη η επικαιρότητα