Ηλεία

Βαρθολομιό: Άφησαν μόνο τον Άγγελο – 7 μήνες χωρίς το επίδομα τετραπληγίας

Μια αλυσίδα τραγικών συμπτώσεων και μόλις μια στιγμή ήταν αρκετά για να ανατραπεί δραματικά η ζωή του 28χρονου, σήμερα, Άγγελου Λαδά και της οικογένειάς του.

Ο νεαρός άνδρας στις 9 Μαΐου 2015, χτυπήθηκε από το ρεύμα και βρέθηκε στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου. Κέρδισε μεν, τη μάχη για τη ζωή, με τίμημα, ωστόσο βαριά εγκεφαλική βλάβη. Τώρα παλεύει για την αποκατάστασή του έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του, όχι όμως και το Κράτος που επτά μήνες τώρα τον έχει αφήσει χωρίς το επίδομα του τετραπληγίας.

Η μητέρα του Άγγελου η κ. Αλεξάνδρα Λαδά, που ανεβαίνει έξι χρόνια τώρα το δικό της Γολγοθά και είναι εκεί δίπλα στον Άγγελο, νύχτα μέρα, μίλησε στην εφ. «Πατρίς»: «Το επίδομα τετραπληγίας του Άγγελου, δηλαδή το ποσόν των 636 ευρώ το μήνα, έχει κοπεί από τον Οκτώβριο του 2020. Δηλαδή εδώ και επτά μήνες δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ.

Βέβαια αυτό συμβαίνει όπως μας είπαν λόγω κορωνοϊού και το επίδομα θα δοθεί κάποια στιγμή αναδρομικά, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα κάνει τις φυσιοθεραπείες του ο Άγγελος;

Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω τις θεραπείες για οικονομικούς λόγους. Σταμάτησα τις θεραπείες και αυτό έχει δυσμενή αποτελέσματα για τον Άγγελο που ήδη είχε κάνει βήματα προόδου και σήμερα πάει πίσω. Δεν έχω τον τρόπο να βρω χρήματα και να πληρώσω τις θεραπείες! Συνήθως δαπανούσα 500 ευρώ το μήνα για τις φυσιοθεραπείες. Τώρα λυπάμαι που το λέω, δεν υπάρχει αυτή τη δυνατότητα.

Η σύνταξη των 320 ευρώ το μήνα δεν φθάνει… Αυτό είναι το Κράτος… Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα ζήσει αυτό το παιδί! Εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχω κάνει θεραπεία στον Άγγελο…Στεναχωριέμαι γι’ αυτό γιατί ο Άγγελος κάνει πράγματα και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Είναι δεμένα τα χέρια μου…Πείτε μου τι να κάνω; Και δεν με έχουν ενημερώσει από τα ΚΕΠΑ πότε θα πάρω τα αναδρομικά.

Ένα παιδί τετραπληγικό και με βαριά υποξαιμία και με 95% αναπηρία, βρίσκεται στο έλεος του Θεού. Σας θυμίζω ότι ο Άγγελος με την ηλεκτροπληξία έμεινε περίπου είκοσι λεπτά χωρίς οξυγόνο, δηλαδή νεκρό και το επαναφέρανε…Σε πέντε χρόνια θα περάσουμε πάλι επιτροπή.

Την Κυριακή συμπληρώνονται έξι χρόνια από το ατύχημα που σημάδεψε τη ζωή του. Ήταν 9 Μαΐου του 2015…Μακάρι ο χρόνος να γυρνούσε πίσω…»

Όλη η επικαιρότητα