Ζώα Ηλεία

Βαρθολομιό: Μολοσσοί-πρωταγωνιστές!

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο ΟΣΕ Βαρθολομιού υπό την αιγίδα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ). Συγκεκριμένα από το ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Θανόπουλο ο οποίος είναι κάτοχος σκύλου αυτής της ράτσας, έγινε  εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση και αναγνώριση σκύλων-μολοσσός της Ηπείρου».

Δεκάδες ιδιοκτήτες σκύλων αυτής της ράτσας εμφανίστηκαν με τα σκυλιά τους στο Βαρθολομιό στην εκδήλωση και τα παρουσίασαν με καμάρι στον Petro Muntan κριτή όλων των φυλών σκύλων.

Και δύο λόγια για τα σκυλιά Μολοσσός: Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική φυλή, που εκτράφηκε και χρησιμοποιήθηκε, από την αρχαία ελληνική φυλή των Μολοσσών, στην κλασσική εποχή, αλλά και αργότερα, από τον Μέγα Αλέξανδρο, στις εκστρατείες του, που διέδωσαν το ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα στον τότε γνωστό κόσμο. Υπέροχα σκυλιά, σκληραγωγημένα και πιστά, απαραίτητο εργαλείο των κτηνοτρόφων και όχι μόνο. Σαν σκυλιά συντροφιάς είναι ιδανικά παρόλο τον όγκο τους γιατί είναι στωικά και υπομονετικά, αλλά κατά βάθος είναι ευαίσθητα σκυλιά και περιμένουν τουλάχιστον την προσοχή σας έστω και για λίγο.

Όλη η επικαιρότητα