Ηλεία

Βασίλης Κοτρέτσος: «Ξεσκονίζει» τα πάντα η Αστυνομία – Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία του Πύργου και όλης της Ηλείας τρεις μέρες μετά τη παράσυρση μετ’ εγκαταλείψεως που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Κάστας-Σκουροχωρίου και είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος του 58χρονου Βασίλη Κωτρέτσου, που φαίνεται να ψυχορραγούσε μόνος και αβοήθητος μέχρι και την τελευταία του πνοή. Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να βρεθεί ο/οι εμπλεκόμενος/οι.

Όπως αποκάλυψε και η νεκροψία που έγινε προχθές από τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, ο 58χρονος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας λόγω πολλαπλών κακώσεων στον θώρακα, στην κεφαλή και στον αυχένα και εξαρθρήματος στους θωρακικούς σπονδύλους Θ1-Θ2. Επιπλέον, έγινε γνωστό ακόμα πως ο άτυχος 58χρονος άφησε την τελευταία πνοή πρωί Κυριακής, με τους υπολογισμούς του ιατροδικαστή να αναφέρουν πως ο θάνατός του σημειώθηκε 10 με 12 ώρες από την ώρα εντοπισμού της σορού του, η οποία βρισκόταν σε πτωματική ακαμψία.

Στοιχεία που προαναφέρθηκαν σε προηγούμενο ρεπορτάζ όπως θραύσματα από γυαλιά και τμήμα σπασμένου καθρέφτη που βρέθηκαν στο σημείο από τις ενδελεχείς έρευνες της αστυνομίας την ημέρα της ανεύρεσης του άψυχου κορμιού του 58χρονου ατυχήματος, ελέγχονται με μεγάλη προσοχή από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου από αυτά να μπορέσουν να βρουν στοιχεία για το αμάξι που παρέσυρε τον Βασίλη Κωτρέτσο και τον ασυνείδητο οδηγό που τον άφησε στο σημείο εκείνο δίχως βοήθεια να ξεψυχήσει. Σε περίπτωση που ο υπεύθυνος είχε καλέσει βοήθεια, αυτή τη στιγμή παρά τα σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί ο 58χρονος ίσως έδινε τον υπέρτατο αγώνα για να μείνει στη ζωή. Όμως η μοίρα του έμελλε να είναι διαφορετική!

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές, μετά και από μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν δει τον Βασίλη το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τη χρονική στιγμή που βρισκόταν στο γεφύρι ο άτυχος άνδρας, περίπου 10 το βράδυ, καθώς και αυτή που έφυγε από την παραλία, ελάχιστα μετά τις 9, με το χρόνο που εκτιμάται ότι χρειάζεται για να καλυφθεί η απόσταση από Καβούρι προς Σκουροχώρι να είναι 45 με 50 λεπτά. Επιπλέον, εξετάζεται και υλικό από κάμερα ασφαλείας ώστε να βρεθούν τα αυτοκίνητα που πέρασαν από την περιοχή και στη συνέχεια αν έχουν κάποια ζημιά.

Τοπική κοινωνία και συγγενείς όντας συγκλονισμένοι έχουν ως μοναδικό ζητούμενο από τις αρχές να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, να εντοπιστεί ο υπαίτιος που τον άφησε αβοήθητο και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Για αυτό το λόγο, οι αρχές καλούν όποιον γνωρίζει ή έχει αντιληφθεί κάτι να το καταθέσει συμβάλλοντας στην έρευνα ακόμα και με το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει.

Όλη η επικαιρότητα