Ηλεία

Βασίλης Κοτρέτσος: Αβοήθητος στο κανάλι που έγινε ο τάφος του – Τροχαίο με εγκατάλειψη βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Ακούστε το άρθρο

Ξετυλίγεται όπως φαίνεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με την ανεύρεση του άψυχου κορμιού του Βασίλη Κοτρέτσου το απόγευμα της Κυριακής σε αποστραγγιστικό αυλάκι του Σκουροχωρίου, καθώς η νεκροψία που πραγματοποίησε χθες ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης έδειξε πως ο άτυχος 58χρονος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.

Ειδικότερα, ο κ. Γκότσης αρχικά τόνισε πως ποτέ δεν είναι εύκολο να γνωρίζουν οι αρχές με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έχουν συμβεί, γι’ αυτό και γίνονται εικασίες που βασίζονται πάντα στη λογική. Όσον αφορά τον άτυχο Βασίλη Κωτρέτσο, σημείωσε πως από τη νεκροψία βρέθηκε σημάδι που δηλώνει τριβή, γεγονός που οριστικοποιεί το ενδεχόμενο παράσυρσής του από αυτοκίνητο. Επιπλέον, βρήκε ένα εξάρτημα Θ1-Θ2 στη σπονδυλική στήλη, πολλαπλά κατάγματα πλευρών, θλάση στους πνεύμονες, κάταγμα στον αυχένα και ένα μεγάλο και ακαθορίστου περιγράμματος τραύμα στο μέτωπο, που πιθανόν το έπαθε από πτώση στο έδαφος με το κεφάλι.

Ζούσε και υπέφερε;

Σε ότι αφορά το σώμα, ο κ. Γκότσης ύστερα από την εξέταση του χώρου που έκανε το απόγευμα της Κυριακής και από τη νεκροψία χθες, αποκάλυψε πως ο 58χρονος δε μετακινήθηκε στιγμή από την πτώση και μετά, γεγονός που αποδίδει είτε στην περίπτωση να ήταν αναίσθητός είτε να ήταν αδύναμος. Στεκόμενος  στα τραύματα του άτυχου άνδρα, ο κ. Γκότσης υπογράμμισε πως δεν ήταν τέτοια ώστε να προκαλέσουν τον άμεσο θάνατό του, εικάζοντας πως μπορεί να βρισκόταν στο σημείο και να υπέφερε για ώρες προτού ξεψυχήσει.

Κάθε ενδεχόμενο υπό εξέταση

Οι αστυνομικές αρχές μπορεί να κατέληξαν πως αιτία θανάτου του 58χρονου ήταν η παράσυρση και εγκατάλειψή του από ασυνείδητο οδηγό, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς προκειμένου να βρεθεί ο υπεύθυνος και να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Τα σημάδια έντονου φρεναρίσματος στο δρόμο, τα γυαλιά κοντά στο σημείο που υποδηλώνουν και τη σύγκρουση, ένα κομμάτι σπασμένου καθρέφτη, μια παντόφλα σε παρακείμενο χωράφι δίπλα από το σημείο που βρέθηκε νεκρός και σταγόνες αίμα στο γεφύρι, οριστικοποιούν την περίπτωση της παράσυρσης.

Ωστόσο, ο κ. Γκότσης δεν απέκλεισε κανένα από τα σενάρια που έκαναν λόγο για παράσυρση του άτυχου άνδρα από οδηγό και πέταμα του τραυματία εντός της αποστραγγιστικής τάφρου. Απέκλεισε σε μεγάλο ποσοστό την περίπτωση να έχει χτυπηθεί αλλού και να μεταφέρθηκε εκεί μιας και το κορμί του όπως εκτίμησε θα ήταν πιο καθαρό, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε ελάχιστα μέτρα από το σημείο και να σύρθηκε από τον οδηγό μέχρι εκεί, περίπτωση όμως που όπως εκτιμά δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μιας και σίγουρα κάποιος που έχει χτυπήσει άνθρωπο έχει το μυαλό του να φύγει άμεσα και όχι να χρονοτριβήσει με κίνδυνο να τον δουν. Ως πιθανή χαρακτήρισε την ένδειξη ο άτυχος άνδρας να βρέθηκε κοντά στα κάγκελα μετά τη σύγκρουση και στην προσπάθειά του να σηκωθεί, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το θανατηφόρο ατύχημα που κόστισε τη ζωή στον 58χρονο, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Αυτή αναφέρει: «Από τους αστυνομικούς του Τμήματος τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάσιμο τραυματισμό ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 58 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε από πολίτη, χθες το απόγευμα, στη δημοτική οδό Σκουροχωρίου-Κάστας Ηλείας. Στον τόπο του περιστατικού πραγματοποιήθηκε αυτοψία από  τον Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και καταγράφηκαν ίχνη τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου διενεργείται έρευνα για την πλήρη διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών πρόκλησης του θανάσιμου τραυματισμού του 58χρονου άνδρα.

Όλη η επικαιρότητα