Ηλεία Πολιτική

Βασιλόπουλος: Η φετινή παραγωγή στις καλλιέργειες φιστικιών στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας

Καλλιέργειες φιστικιών  σε εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της φετινής παραγωγής.

Ο αντιπεριφερειάρχης καθημερινά βρίσκεται σε αγροτικές περιοχές  ώστε να έχει ιδία άποψη για την εξέλιξη των καλλιεργειών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα ωστόσο καθημερινά αγωνίζονται για να επιβιώσουν και πρόσθεσε: « Είναι αξιοπρόσεκτος ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι αγρότες μας. Προσπαθούν να διατηρήσουν τις καλλιέργειες με υψηλό οικονομικό κόστος για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ακούμε και καταγράφουμε τα προβλήματά τους προκειμένου να δίνουμε λύσεις, καθημερινά θα βρισκόμαστε στα χωράφια δίπλα τους…»

Αποδόσεις και αντοχή υπόσχεται πρόγραμμα νέων φυτικών ποικιλιών

Εξάλλου ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα πενταετούς διάρκειας θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία νέων φυτικών ποικιλιών με βελτιωμένες αποδόσεις, υψηλή ποιότητα και ανθεκτικές σε επιβλαβείς οργανισμούς αλλά και με προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Έπειτα από την ενημέρωση που είχε το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη  οι νέες ποικιλίες που θα προκύψουν θα αφορούν τις εξής καλλιέργειες: ελιά, καρυδιά, άμπελο, κερασιά, κριθάρι, μηλιά, υβρίδιο λεμονιά λιμεττία, πορτοκαλιά, ρεβίθι, ρίγανη, τομάτα και σκληρό σιτάρι.   Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης συγκεκριμένα  ενέκρινε την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να εκκινήσει το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα