Ηλεία

Βγήκαν μαχαίρια στην κεντρική πλατεία της Ν. Μανωλάδας – «Γνώριμη εικόνα», λέει ο πρ. του χωριού

Εικόνα μιας… συνηθισμένης βραδιάς χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Μανωλάδας τα όσα διαδραματίστηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού μεταξύ δύο αλλοδαπών εργατών γης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των δύο.

«Αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής δεν είναι πρωτόγνωρο. Γίνεται χρόνια τώρα και πολύ συχνά…» δήλωσε στην «Πατρίς» ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ξενοφών Ανδρέου.

«Αυτό που έγινε την Κυριακή δεν ήταν τίποτα μπροστά σε άλλους καυγάδες μεταξύ ομάδων αλλοδαπών» δήλωσε κάτοικος της περιοχής ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και συνεχίζει : «η αστυνομία και η ΟΠΚΕ κάνουν περιπολίες στην περιοχή αλλά αυτό δεν αποτρέπει τις φασαρίες. Μόλις δούνε αστυνομία εξαφανίζονται και δίνουν ραντεβού την επόμενη βραδιά για να λύσουν τις διαφορές τους που συνήθως είναι οικονομικές».

Έτσι την περασμένη Κυριακή γύρω στις 8 το βράδυ στην πλατεία του χωριού καταγράφηκε άλλο ένα περιστατικό με δύο αλλοδαπούς εργάτες γης να πιάνονται στα χέρια για οικονομικούς λόγους και να βγάζουν μαχαίρια.

Δύο άντρες ήρθαν στα χέρια και ο ένας από τους δύο τράβηξε μαχαίρι τραυματίζοντας στο κεφάλι τον 37χρονο ομοεθνή του.

Κάτοικοι της περιοχής έντρομοι κάλεσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Έτσι ο αιμόφυρτος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΓΝ Πύργου που εφημέρευε ενώ οι άνδρες του ΑΤ Βουπρασίας πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος φυσικά έσπευσε να εξαφανιστεί.

Το θύμα ο 37χρονος μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Πύργου συνελήφθη καθώς αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στη χώρα μας παράνομα χωρίς τα νόμιμα έγγραφα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας διαμένουν περισσότεροι από 5.000 αλλοδαποί.

Όλη η επικαιρότητα