Ηλεία

«Βγήκε» ο διαγωνισμός για αναβάθμιση του Αλιευτικού Παλουκίου

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου θα διαρκέσει ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου θα διαρκέσει ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τα έργα αναβάθμισης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, συνολικού προϋπολογισμού 119.000 περίπου ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020» και πλέον η προκήρυξη βγήκε στον «αέρα» για την δημοπράτηση του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει έργα αναβάθμισης του ευρύτερου χώρου στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, όπως έργα αντικατάστασης και επισκευής καταστραμμένων υλικών (πυρόσβεση, πυλώνες παροχής σκαφών, ηλεκτρολογικών και ηλεκτροφωτισμού), διαμορφώσεις καθιστικών και παρτεριών και έργα πρασίνου, τοποθέτηση συστήματος μπάρας εισόδου.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου παρουσιάζει πολλές φθορές στις υποδομές του και όπως έχουν τονίσει και ζητήσει επανειλημμένως οι αλιείς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή του με την αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών, ενώ το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι συνεχείς προσχώσεις στον δίαυλο του λιμανιού, παρέμβαση που αφορά σε άλλη μελέτη και δεν περιλαμβάνεται στο παραπάνω έργο.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε  είναι σημαντικό ότι πλέον το έργο θα δημοπρατηθεί για να γίνουν οι απαιτούμενες αποκαταστάσεις στο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου.

Όλη η επικαιρότητα