Αθλητισμός

“Βεργώτεια 2021”- Ικανοποιητική συμμετοχή των Ηλείων Αθλητών!

Το στάδιο του Αργοστολίου γέμισε το Σάββατο και πάλι αθλητές και αθλήτριες, μετά τον ένα χρόνο αγωνιστικής απραξίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του ιού covid-19.

Τα “Βεργώτεια 2021” έγιναν για 6η χρονιά από την ΓΕ Κεφαλληνίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με την αμέριστη συμπαράσταση των στελεχών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορειας Πελοποννήσου.

Η Βούλα Παπαχρήστου όπως συνήθως κάνει τα τελευταία χρόνια επέλεξε να ξεκινήσει τη χρονιά με μήκος, σε έναν αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έμπειρη αθλήτρια έδειξε σε καλή κατάσταση αφού “προσγειώθηκε” στα 6,43 μ. (2,7), ενώ με κανονικές συνθήκες είχε άλμα στα 6,26 μ. (2,0). Η Παπαχρήστου αναμένεται να συνεχίσει την προετοιμασία της και να κάνει τους πρώτους αγώνες της στο τριπλούν στο τέλος του μήνα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε μία ακόμη ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του επικρατώντας στα 100 μ. με 10.70 (1,9), στην πρώτη επίσημη παρουσία του στο αγώνισμα.
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία είχε την ευκαιρία για μια σειρά από επαφές με προπονητές, αθλητές, αλλά και αθλητικούς και τοπικούς φορείς. Οι διοργανωτές στη διάρκεια της τελετής έναρξης τίμησαν την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. Μάλιστα η κ. Σακοράφα συνεχάρη τους ανθρώπους της ΓΕ Κεφαλληνίας για την προσπάθεια που καταβάλουν, ώστε η διοργάνωση να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο μίτινγκ, αλλά και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του στίβου στο νησί.
Ο καιρός τελικά δεν χάλασε τη γιορτή στο Αργοστόλι, αφού μετά το πρωινό χαλάζι, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εγκατάσταση βγήκε και πάλι ο ήλιος και οι αγώνες έγιναν κανονικά.

Από την περιοχή μας αγωνίστηκαν οι:ΑΝΔΡΕΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΒΑΡΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΙΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΟΙΛΑΝΙΤΗ ΦΑΙΔΡΑ, ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΜΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΤΟΥΛΑΠΤΣΗ -ΤΕΙΒΕΝ ΔΑΦΝΗ, ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΡΟΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΘΑΛΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΩΛΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΒΛΑΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΟΪΡΑΖΙΔΗ ΝΙΚΟΛΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΜΕΙΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΤΣΑΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές:ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ (TΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ) , ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ ΝΙΚΟΛΙΑ, ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΠ εκπροσώπησε ο ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΤΑΜΙΑΣ). Την τεχνική οργανωτή υποστήριξη έκανε ο Εθνικός προπονητής Κ18 κ. Αποστολόπουλος Αποστόλης. Συμμετείχε, υποστηρίζοντας τον αγώνα και μια πολύ καλή ομάδα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ της Β.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ αποτελούμενη από 12 κριτές συνοδευόμενη από τον πρόεδρό και την Γεν. Γραμματέα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ

100 Μ. ΑΝΔΡΩΝ:
9ΟΣ Παπαναγόπουλος Στέφανος Γ.Σ. Αναγέννησις Πύργου 11, 87

400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ:
5ΟΣ Μειντή Δημητράκης Α.Σ. Κόροιβος 53, 12

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
4Η Ποιραζίδη Νικολία Γ.Σ. Απόλλων Πύργου 5,98 μ.

ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
5ΟΣ Κελεσίδης Ηλίας Γ.Σ. Απόλλων Πύργου 7, 25 μ.
7ΟΣ Κουτσαβίτης Λάμπρος Α.Σ. Κόροιβος Αμαλιάδας 6,32 μ.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ:
3ος Καστανάς Αλέξανδρος Α.Σ. Κόροιβος Αμαλιάδας 13, 97 μ.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ Κ. 18
3ΟΣ Παπαπαναγόπουλος Στέφανος Γ.Σ. Αναγέννησις Πύργου 13, 57
4ος Τσαμπάς Δημήτριος Γ.Σ. Αναγέννησις Πύργου 13, 30 μ.

Όλη η επικαιρότητα