Αθλητισμός

Βουλη: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία η τροπολογία για τη δημιουργία «ομάδων β» στο Ποδόσφαιρο

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία «ομάδων β» κατά την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή. «Μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και το χαιρετίζουμε».

Της αποδοχής των κομμάτων της Βουλής έτυχε η τροπολογία για τη δημιουργία «ομάδων β’» από την επόμενη αγωνιστική περίοδο από τις ομάδες της Super League 1 και της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Super League 2, όπως προκύπτει από την κατ’ άρθρο ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 17/6.

«Ναι» στην τροπολογία 938/37 είπαν Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Κίνημα Αλλαγής και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ… «μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και το χαιρετίζουμε».

«Όχι» ψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Αντίθετα, το νομοσχέδιο επί της αρχής και στο σύνολο του, υπερψήφισε μόνο η Νέα Δημοκρατία αλλά αυτό ήταν αρκετό για να γίνει νόμος του κράτους.

Σύμφωνα λοιπόν, με την τροπολογία:

– Οι Β’ ομάδες που μετέχουν στη SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

– Απαγορεύεται η άνοδος των Β’ ομάδων στη SL1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ)

– Αν υποβιβαστεί από τη SL1 ομάδα της οποίας η Β ομάδα αγωνίζεται στην SL2 τότε η Β ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

– Για τις Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στην SL2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πηγή: sdna.gr

Όλη η επικαιρότητα