Ηλεία

Βυτινέικα: Κίνδυνος για πεζούς και οχήματα από ετοιμόρροπο κτίριο

Ακούστε το άρθρο

Τους κινδύνους που εγκυμονεί γενικότερα, για διερχόμενους πεζούς και οχήματα, ετοιμόρροπο κτίριο στο κέντρο Βυτινείκων του δήμου Πύργου γνωστοποιεί ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Τσφάρας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο εδώ και αρκετά χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο ενώ σχετική έκθεση της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Πύργου (15/9/2017, αριθ. Πρωτ. 1640), το χαρακτηρίζει ως επικίνδυνο

«Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο κατά την ημέρα της αυτοψίας, παρατηρήθηκε ότι πρόκειται για παλιό διώροφο κεραμοσκεπές κτίσμα με ένα τμήμα νεώτερο και συγκεκριμένα με ένα πλακοσκεπές τμήμα επί υποστυλωμάτων. Παράλληλα η τοιχοποιία στη νότια πλευρά του διώροφου κτίσματος έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μπαζών, άχρηστων υλικών και φυτών στο εσωτερικό του κτίσματος όσο και στο περιβάλλον χώρο του.

Το συγκεκριμένο κτίσμα βρίσκεται σε γωνιακό οικόπεδο με δύο πρόσωπα σε δημοτική οδό, ενώ χαρακτηρίζεται από εγκατάλειψη και γενικά έλλειψη συντήρησης. Λόγω του είδους και της έκτασης των προαναφερόμενων βλαβών, το κτίριο κρίνεται στο σύνολο του επικίνδυνο από άποψη δόμησης και υγιεινής (κοινώς ετοιμόρροπο) δεδομένου ότι δεν πληρεί τους όρους που καθορίζει ο οικοδομικός κανονισμός και πρέπει να επισκευαστεί ή να κατεδαφιστεί», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης.

Το συγκεκριμένο κτίριο από το 2017 μέχρι σήμερα δεν έχει επισκευαστεί, ενώ το πέρασμα του χρόνου, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στην περιοχή μας, το έχουν φθείρει ακόμα περισσότερο…

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο κτίριο αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βυτινείκων Δημήτρης Τσαφάρας.

«Σε περίπτωση σεισμού το κτίριο αυτό μπορεί να αποτελέσει απειλή για τους κατοίκους του χωριού», τονίζει ο κ. Τσαφάρας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα αποστείλει έγγραφα προς τις υπηρεσίες του δήμου Πύργου προκειμένου να κατεδαφιστεί.

«Έχω υποβάλλει όλα τα σχετικά έγγραφα από τις αρχές του 2020, τόσο προς την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Πύργου όσο και προς του ΑΤ Πύργου», προσθέτει ο κ. Τσαφάρας που στα έγγραφα τονίζει ότι «Μέχρι και σήμερα σε ουδεμία απολύτως ενέργεια δεν προέβησαν οι φερόμενοι ιδιοκτήτες – κληρονόμοι της επικίνδυνης οικοδομής Μάτσα στην ΤΚ Βυτινεϊκών του δήμου Πύργου, ενώ επειδή η συγκεκριμένη οικοδομή εξακολουθεί να είναι άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα πεζών- διερχόμενων κάτωθι αυτής, αλλά και υλικών ζημιών διαφόρων τροχοφόρων οχημάτων. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τα νομίμως προβλεπόμενα προς αποφυγή τυχόν σωματικών βλαβών και υλικών ζημιών των τροχοφόρων οχημάτων….».

Όλη η επικαιρότητα