Ηλεία

Β. Γιαννόπουλος: «Έχουν εκφραστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο οι αντιδράσεις των φορέων της Ηλείας»

Στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την έκφραση των φορέων και των εκπροσώπων της Ηλείας τόσο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης  όσο και σε κοινοβουλευτικό αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, της αντίθεσής τους με την απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών να σβήσει από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας την Ηλεία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή πληροφορίες που θέλουν διαρροές από κύκλους του Υπουργείου Παιδείας να  λένε πως δεν έχει φθάσει έως τα γραφεία του κάποια αντίδραση από πλευρά της κοινωνίας του νομού για το θέμα αυτό.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι πληροφορίες περί «μη γνώσης» του Υπουργείου Παιδείας  για τα τεκταινόμενα στην Ηλεία, όσον αφορά την τύχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, δεν ευσταθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, πραγματικά, δεν μπορώ ούτε να αντιληφθώ ούτε να κατανοήσω κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι, τους τελευταίους μήνες, έχουν εκφραστεί με τον πιο ξεκάθαρο και εμφατικό τρόπο οι θέσεις, απόψεις και αντιδράσεις του συνόλου των φορέων της Ηλείας. Πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή κατά την οποία, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήσαμε πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο σε θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υφυπουργό, κ. Συρίγγο, για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή των πέντε Βουλευτών της Ηλείας, του Περιφερειάρχη και εμού προσωπικά, καθώς και των δυο Δημάρχων Πύργου και Ήλιδας. Ο ίδιος, γνώριζε πολύ καλά το θέμα, ενώ παρουσίασε και κάποιες πρώτες σκέψεις, σχετικά με την επόμενη ημέρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία. Παράλληλα, ήταν ενήμερος για όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν, μέσω των δημοσιευμάτων του τοπικού και περιφερειακού Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), από τον οποίο έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί όλα τα παραπάνω. Ήταν δε, το πρώτο πράγμα που ανέφερε στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης. Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν, πως είναι δυνατόν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μη γνωρίζει;

Αυτή τη στιγμή, στην Ηλεία, έχει διαμορφωθεί ένα ενιαίο μέτωπο με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού, των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς επίσης των παραγωγικών φορέων του τόπου. Από την πρόσφατη συνάντησή μας προέκυψε η κοινή επιστολή που εστάλη προς τον Πρωθυπουργό, για τη μη κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας και θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους, για τη συμμετοχή και την υπεύθυνη – και χωρίς κομματικά «στεγανά» –  στάση τους. Αυτό το «μέτωπο» έχει ενιαίο πλαίσιο έκφρασης για την αδιάλειπτη παρουσία της Ηλείας στον Ακαδημαϊκό χάρτη».

Όλη η επικαιρότητα