Ηλεία

Β. Σιγούρος («Διόνυσος» Πύργου): Ενστάσεις για το ωράριο – Πρέπει να δούμε όλα τα μέτρα

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ανοίξει η εστίαση από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου.

Όπως τονίζει πάντως ο Βασίλης Σιγούρος Αντιπρόεδρος του σωματείου εστίασης και συναφών επαγγελμάτων «Διόνυσος» Πύργου, θα πρέπει να γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, προκειμένου να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες εστίασης τι ακριβώς θα γίνει, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση και για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν πρόκειται να ανοίξουν και λόγω του ότι δεν έχουν ανοιχτούς χώρους, αλλά και λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ (κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει τα μαγαζιά – κυρίως καφετέριες και όσα εστιατόρια ανοίξουν- να κλείνουν αρκετά πιο νωρίς).

Χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σιγούρος τόνισε για το άνοιγμα της εστίασης:

“Σίγουρα είμαστε υπέρ στο να ανοίξει η εστίαση, απλά να είναι οριστικό το άνοιγμα, μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και χρειαστεί να ξανά κλείσουμε, αφού κάτι τέτοιο θα είναι ότι το πιο καταστροφικό για μας, για τον κλάδο μας. Θέλουμε να έχουν βγει και τα ποσά επανεκκίνησης για όλη την εστίαση, για να μπορέσουμε να ξανά ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Προφανώς και το μέτρο είναι θετικό, αλλά έχει πολλά αυστηρά όρια, αφού η εστίαση θα είναι μέχρι τις 10:30 το βράδυ περίπου. Επίσης θα πρέπει οι πελάτες να είναι μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Όμως θα πρέπει να γίνει και κάτι για τα καταστήματα που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, δηλαδή να δοθεί δικαίωμα αναστολής σε αυτά. Το κυριότερο που ζητάμε όμως είναι να μην ξανά κλείσουμε από την ημέρα που θα ανοίξουμε.

Σαν κλάδος περιμένουμε λοιπόν να δούμε και τα υπόλοιπα μέτρα για να μπορέσουμε να δούμε αν είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας και φυσικά δεν είναι επανεκκίνηση της εστίασης για όλες τις επιχειρήσεις, όταν θα πρέπει τα εστιατόρια να σταματάνε τη λειτουργία τους ουσιαστικά στις 10:00 το βράδυ. Με λίγα λόγια αυτό το ωράριο είναι ανούσιο. Μόνο τα καφέ μπορούν να δουλέψουν με αυτό το ωράριο»

Όλη η επικαιρότητα