Γ Εθνική

Γ΄ Εθνική: Χωρίς βοήθεια από την Πολιτεία δεν μπορεί να ξεκινήσει

  • Κ. Παλούμπης (Γεν. Αρχηγός  ΠΑΟ Βάρδας):  «Θα θέλουμε 000 ευρώ την εβδομάδα!»

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες όπως γράψαμε σε προηγούμενο φύλλο, οι φωνές παραγόντων των ομάδων της Γ’ Εθνικής και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που τοποθετούνται κατά της έναρξης των πρωταθλημάτων, τουλάχιστον με τους όρους που ίσχυαν πριν, δηλαδή άδεια γήπεδα και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση!  Πάντως, η επιθυμία που υπάρχει στους κόλπους των ομάδων,  είναι να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Και πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Παίζοντας Τετάρτη – Κυριακή μέχρι το τέλος; Και τα έξοδα;

«Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Πώς θα μας βάλουν να παίξουμε Τετάρτη – Κυριακή; Δηλαδή θα θέλουμε 3.000 ευρώ την εβδομάδα. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Κατανοούμε τις ανάγκες των προπονητών και ποδοσφαιριστών, αλλά δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε.

Ας το κάνει η Πολιτεία, όπως κάνει και με άλλους εργαζόμενους», λέει ο Γενικός Αρχηγός του ΠΑΟΒ Κώστας Παλούμπης που επίσης, προσθέτει: «Τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά. Χωρίς  βοήθεια αυτή την ώρα, με τα έξοδα μας να τρέχουν,  έχοντας ως γνωστό παίξει  έως τώρα μόνο τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε!

Διαφορετικά θα διαλύσουμε, ιδίως αν αργήσει  πολύ η  επανέναρξη του πρωταθλήματος! Για αυτό καλό  την πολιτεία μέσω της  Γ.Γ. Α.  η της ΕΠΟ,  να κοιτάξουν πολύ της ομάδες της Γ΄ εθνικής! Δεν είμαστε  επαγγελματίες παράγοντες, ερασιτέχνες είμαστε, και όπως όλος ο κόσμος έτσι και εμείς ως  ελεύθεροι επαγγελματίες που είμαστε οι περισσότεροι, πληττόμαστε από τον Κορωναιό!  Ας  τελειώνουμε καλύτερα εδώ», κατέληξε ο κ.  Κώστας Παλούμπης

 ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Αν προσπαθούσε κάποιος να κωδικοποιήσει τα  προβλήματα που θέτουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, θα ήταν τα εξής:

1. Η τεράστια ευθύνη έναντι των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών από υγειονομικής πλευράς και σε σχέση με την πανδημία.

2. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και η απαίτηση έστω να υπάρχει ένα ποσοστό φιλάθλων.

3. Η άμεση μείωση των εξόδων διαιτησίας και παραβόλων

4. Η οικονομική ενίσχυση από Πολιτεία – ΕΠΟ στα σωματεία. Το ποσό των 2.500 ευρώ που ενδεχομένως να δοθεί είναι ψίχουλα μπροστά στο ποσό των 100.000 ευρώ που αναγκάζεται να ξοδέψει μία ομάδα Γ’ Εθνικής.

5. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές, οπότε δεν υπάρχουν χορηγίες.

6. Η απαίτηση να παίρνουν ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρείες από τη στιγμή που συμπεριλαμβάνονται στα κουπόνια τους.

7. Η εξωπραγματική απόφαση (αν ληφθεί) να δίνουν αγώνες Κυριακή – Τετάρτη, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν και τα μεροκάματα των ποδοσφαιριστών που εργάζονται.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Η νέα διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, έχει υποσχεθεί ότι θα αλλάξει πολλά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Σε πρώτη φάση να μειωθούν οι Όμιλοι σε έξι τη μεθεπόμενη σεζόν,  και σε τέσσερις μετά από τρία χρόνια. Κι όποιος μπορεί, θα παίζει. Απόλυτα σωστό κατά τη γνώμη μας, με τη διαφορά ότι τα ίδια πράγματα έχουμε ακούσει και στο παρελθόν, όμως δεν έγινε τίποτα. Μακάρι τώρα να είναι διαφορετικά. Έτσι κι αλλιώς, δεν πάει άλλο. Οι ίδιες οι συνθήκες θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές το ποδόσφαιρό μας. Επίσης, μονόδρομος είναι – όπως όλα δείχνουν – η κατάργηση της Football League. Το πείραμα απέτυχε παταγωδώς και είναι τουλάχιστον ανόητο να συνεχίσει να γίνεται και την επόμενη σεζόν. Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί την πιο κατάλληλη ευκαιρία να εξαφανίσει την FL, προκειμένου επιτέλους να μπει το ποδόσφαιρο σε μία τάξη. Να σηκώσει το βάρος που μπορεί και όχι αυτό που του φορτώνουν για προεκλογικούς λόγους και άλλα συμφέροντα.

«ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΤΕΣΤ;» ΛΕΝΕ  ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ»

Η κατάσταση με τη Γ’ Εθνική είναι η ίδια σε όλη την Ελλάδα, και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές,  όπως δήλωσε  πρόσφατα  και ο πρόεδρος του Αετού Oρφανού, Νίκος Λαμπίδης (η ομάδα του είναι πρώτη στον 1ο Όμιλο) στην εφημερίδα «Αθλητική Πρωινή»: Τώρα έχει εκλογές στην ΕΠΟ και όλα είναι στον αέρα προς το παρόν. Αν μας πουν να παίξουμε τον Φεβρουάριο, δεν θα χρειαστεί η ομάδα να κάνει μια προετοιμασία δυο τρεις εβδομάδες; Δεν είναι σωστό να κάνουν μόνο τον πρώτο γύρο όπως ακούστηκε από μερικούς. Πώς θα πληρώνουμε τα έξοδα των τεστ; Είναι ένα μεγάλο έξοδο σε κάθε παιχνίδι. Θα μειωθεί το εξοδολόγιο της διαιτησίας; Θα έχουμε κόσμο στα γήπεδα; Όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο, και είναι εύλογα ερωτήματα».

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ  ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Το μεγάλο «αγκάθι» για όλους είναι ότι αυτά τα σωματεία δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των τεστ σε περίπτωση που του υγειονομικό πρωτόκολλο τα επιβάλλει και σε αυτά. Επειδή, σχεδόν σε όλα ακολουθούμε την Ευρώπη, θα πρέπει να έχουμε και το βλέμμα μας στραμμένο εκεί. Για παράδειγμα, στη Γερμανία τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν πρόκειται να αρχίσουν σίγουρα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ξεκινήσουν  μέσα στον Ιανουάριο. Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναστέλλονται όλα τα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η Γαλλική Ομοσπονδία εξεπλάγη από την απόφαση και ζήτησε να ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου, όμως δεν έγινε αποδεκτό. Στην Ιταλία έχουν διακοπεί τα πάντα από τον Σεπτέμβριο, όπως και στην Πορτογαλία. Μόνο στην Αγγλία δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οι ομάδες προπονήσεις προκειμένου να αρχίσουν πάλι τα πρωταθλήματα σε 2-3 εβδομάδες, αλλά και εκεί υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Από τη στιγμή, λοιπόν, που όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στον πάγο, είναι αδύνατον να βγει μπροστά η Ελλάδα και να ανακοινώσει πράγματα σε σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε, ότι ακόμα και σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες δεν παίρνουν την απόφαση να ανοίξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, παρότι σε κάποιες υπάρχει μείωση των κρουσμάτων. Άρα, λοιπόν, όλοι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι τις αρχές του χρόνου προκειμένου να σταθεροποιηθεί κάπως η κατάσταση, ώστε να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Όλη η επικαιρότητα