Ηλεία

Γαστούνη: Διάρρηξη διάρκειας 20 λεπτών – Σε απόγνωση ιδιοκτήτης κεντρικού περιπτέρου

Ακούστε το άρθρο

Μαρίνος: «Ήρθε η ώρα οριστικών συναποφάσεων από επαγγελματίες και δημότες» – Για «Απουσία αστυνόμευσης» μιλούν ιδιοκτήτης και υπάλληλος του περιπτέρου

Ανενόχλητοι  με το πρώτο φως της ημέρας  άγνωστοι διέρρηξαν για δεύτερη φορά σε δύο μήνες το κεντρικό περίπτερο της Γαστούνης απενεργοποιώντας με επαγγελματικό τρόπο τις κάμερες ασφαλείας και την σειρήνα και άδειασαν τα ράφια του περιπτέρου από κούτες τσιγάρα.

Ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος του περιπτέρου καθώς  και ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μιλούν για απουσία αστυνόμευσης από το ΑΤ Πηνειού.

Η διάρρηξη έγινε στις 05.30 τα ξημερώματα  και διήρκησε περίπου 15-20 λεπτά χωρίς κανείς να αντιληφθεί οτιδήποτε. Οι δράστες καλά διαβασμένοι και οργανωμένοι απενεργοποίησαν κάμερα και σειρήνα κόβοντας τα κατάλληλα καλώδια. Ο υπάλληλος που ήρθε λίγη ώρα μετά σοκαρίστηκε…

Έκοψαν τα καλώδια της κάμερας ασφαλείας και πήραν και το καταγραφικό

«Έκλεβαν ανενόχλητοι»

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου  κ. Σαμψώνης Χρήστος βρίσκεται  σε απόγνωση ενώ η οικονομική ζημιά και από την δεύτερη διάρρηξη είναι μεγάλη. Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που με κλέβουνε σε διάστημα 2-3 μηνών.Αστυνόμευση δεν βλέπω να υπάρχει και τα πράγματα έχουν αγριέψει.Την πρώτη φορά βρήκαν μεγάλο χρηματικό ποσό και τώρα δεν βρήκαν χρήματα αλλά πήραν πολλές κούτες τσιγάρα. Απενεργοποίησαν με τρόπο επαγγελματικό την κάμερα και τον συναγερμό, ενώ πήραν και το καταγραφικό. Η διάρρηξη έγινε 05.30 το πρωί και πρέπει να διήρκησε σίγουρα 15-20 λεπτά χωρίς κανείς να αντιληφθεί κάτι.»

Άδειασαν τα ράφια με τις κούτες

«Τα έκαναν λίμπα!»

Ο υπάλληλος Θεοδωρακόπουλος Εμμανουήλ δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που αντικρύζω την ίδια εικόνα. Έρχομαι στη δουλειά και βλέπω τα πάντα λίμπα! Και αρχίζω και ανησυχώ… Ήρθαν πάλι κάτι επαγγελματίες κύριοι απενεργοποίησαν τον συναγερμό, άνοιξαν την πόρτα πήραν το καταγραφικό και δεκάδες κούτες τσιγάρων. Και περιμένουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της αλλά απ’ ότι βλέπω την δουλειά της την κάνουμε εμείς. Χθές μέρα μεσημέρι έκλεψαν κάτι ρομά τα κινητά από δύο κοριτσάκια που βρίσκονταν μπροστά στην Εκκλησία. Ντροπή!»

Το περίπτερο βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Γαστούνης

Μαρίνος: Ώρα αποφάσεων

Ο  δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος συνομίλησε με τον  ιδιοκτήτη του παραβιασθέντος περιπτέρου και τον υπάλληλο, ενώ έγινε από δημότες αποδέκτης διαμαρτυριών  για «απουσία αστυνόμευσης» της Γαστούνης.

Ο δήμαρχος δήλωσε: «Παραβατικότητας συνέχεια. Οι παραβατικοί άνθρωποι νιώθουν …ασφαλείς εδώ αφού δεν έχουμε αστυνόμευση, κάτι που έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη, στον Αστυνομικό Διευθυντή, στον Περιφερειακό και στο Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο θα επισκεφθώ σύντομα.  Τηρουμένων των μέτρων υγειονομικής προστασίας θα πραγματοποιήσουμε  μια συνάντηση με τους επαγγελματίες και με όλους  τους δημότες στην κεντρική πλατεία ώστε να συζητήσουμε τρόπους για να  πείσουμε την Αστυνομία να είναι συνεπής στα καθήκοντά της. Εδώ κατά γενική ομολογία δεν βλέπουμε κανέναν από το ΑΤ ή σπανίως βλέπουμε. Από το Τραγανό, την Γαστούνη το Βαρθολομιό έχουμε διαμαρτυρίες. Βεβαίως εξάρω την στάση της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας που έχουν συνέπεια στο καθήκον και που καθημερινά βρίσκονται εδώ αλλά δεν μπορούν να βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως εδώ. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποιούμε τον ΟΕΥ του Δήμου και  τη μια θέση της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουμε εδώ θα τις κάνουμε έχουμε 5 και 6. Ξέρω ότι οι συνδικαλιστές θα ξαναγράψουν μεθαύριο και καλά κάνουν και εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους, αλλά εγώ έχω εντολή να εκπροσωπήσω τους δημότες. »

Όλη η επικαιρότητα