Ηλεία

Γαστούνη: «Ζωντάνεψαν» με παραστάσεις οι τοίχοι του Γηροκομείου «Παναγιά η Καθολική»

Με την έγκριση και άδεια του μητροπολίτη Γερμανού

Δίπλα στη νέα πτέρυγα του Γηροκομείου «Παναγία Καθολική» στη Γαστούνη υπάρχει αποθηκευτικός χώρος οριοθετημένος με λευκό πάνελ.

Αυτό το πάνελ όπως είχε αποκαλύψει στον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ίδρυμα η διευθύντρια κ. Ροδαμία Καβουνίδου Μπιλάλη,  θα έπαιρνε ζωντάνια με χρωματιστές παραστάσεις, τοιχογραφίες, πάντα βέβαια με την έγκριση και την άδεια του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.  Και φυσικά λίγο καιρό αργότερα οι τοίχοι «ζωντάνεψαν».

Πράγματι ο γνωστός Γαστουναίος καλλιτέχνης αγιογράφος Παναγιώτης Πέττας ξεκίνησε το όμορφο αυτό έργο πριν από περίπου ένα μήνα και ολοκληρώνεται  στο τέλος Νοεμβρίου «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος». Το έργο με την Παναγία έχει διαστάσεις 4Χ3 ενώ η αποτύπωση του Πάρκου Χριστίνα που βρίσκεται στο Γηροκομείο, είναι διαστάσεων 10 πλάτος Χ 2 ύψος.  Η Παναγία αγιογραφήθηκε στο εργαστήριο του Παναγιώτη Πέττα και στη συνέχεια κολλήθηκε στον τοίχο σε αντίθεση με το άλλο έργο που γίνεται επί τόπου. Ο καλλιτέχνης που εργάζεται αρκετές ώρες τη μέρα, μέσα από την ζωγραφιά θα στέλνει μηνύματα: το χέρι της νοσηλεύτριας , του νοσηλευτή που δίνει παρηγοριά και βοήθεια στον ηλικιωμένο, την γιαγιά που επισκέπτονται τα εγγόνια της και τα παιδιά της και άλλους συμβολισμούς τους οποίους κατέθεσε και φυσικά ενέκρινε η διευθύντρια κ. Ροδαμία Καβουνίδου – Μπιλάλη.

Ο Παναγιώτης Πέττας χρησιμοποιεί ακρυλικά χρώματα τα οποία θα καλυφθούν με ειδικό βερνίκι ώστε η τοιχογραφία να είναι ανεξίτηλη σε βάθος χρόνου. Το έργο φυσικά εντυπωσιάζει εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Ο καλλιτέχνης Παναγιώτης Πέττας με φόντο μια παράσταση

Όλη η επικαιρότητα