Ηλεία

Γαστούνη: Με αισιοδοξία η έναρξη παραλαβής της βιομηχανικής τομάτας

Το εργοστάσιο της Μινέρβα υποδέχθηκε χθες τα πρώτα φορτία της βιομηχανικής τομάτας.
βιομηχανική τομάτα

Ξεκίνησε χθες, χωρίς κανένα πρόβλημα, η διαδικασία παραλαβής της βιομηχανικής τομάτας, στο εργοστάσιο Μινέρβα στη Γαστούνη.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, αγροτικά οχήματα, φορτωμένα με μεγάλες ποσότητες τομάτας περνούσαν τις πύλες τους εργοστασίου μεταποίησης της Μινέρβα  για να παραδώσουν τους κόπους και τις καλλιέργειες μια ολόκληρης χρονιάς.

Η διαδικασία της παράδοσης, που θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες μέρες και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, κύλησε ομαλά όπως αναμενόταν και με τον προβλεπόμενο προγραμματισμό.

Για την πρώτη μέρα της διαδικασίας μίλησαν στην εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών, Χρήστος Βαλιανάτος, ο συντονιστής της ομάδας παραγωγών βιομηχανικής τομάτας στη Γαστούνη, Μανώλης Δεληγιάννης και ο διευθυντής προμήθειας τομάτας και αειφόρος γεωργίας στο εργοστάσιο της Μινέρβα, Δημήτρης Ευθυμιόπουλος. Και οι τρεις τους μίλησαν για μια ποιοτική παραγωγή, με μεγάλες προσδοκίες… αν ο καιρός συνεχίσει να είναι σύμμαχος τους.

«Από το πρωί έχει ξεκινήσει από τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους του εργοστασίου, εδώ στη Γαστούνη, η παράδοση και παραλαβή των πρώτων φορτίων της βιομηχανικής τομάτας. Η ποιότητα όπως και η ποσότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και πιστεύω ότι, στο τέλος οι παραγωγοί θα καταφέρουν να καλύψουν τα έξοδα από τις καλλιέργειες της φετινής χρονιάς. Η παραγωγή όπως και πέρυσι είναι πολύ ικανοποιητική και ίσως να υπάρχει και μια αύξηση στην ποσότητα. Πέρυσι παραδώσαμε 90.000 τόνους, ενώ φέτος είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε τους 100.000 τόνους. Αλλά ακόμα είναι νωρίς για να το πούμε αυτό. Ελπίζω, αν δε μας απογοητεύσουν και οι καιρικές συνθήκες, στο τέλος να πάνε όλα καλά», ανέφερε με δήλωση του, στην εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών, κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή μας καλλιέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δεληγιάννης, συντονιστής της ομάδας παραγωγών βιομηχανικής τομάτας της Γαστούνης, προσθέτοντας ότι « ομάδα μας, βάσει των συμφωνητικών θα παραδώσει περίπου 30 με 40 χιλιάδες τόνους τομάτας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η φετινή παραγωγή είναι σε υψηλά επίπεδα, ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια δυσάρεστη έκπληξη και όλα λειτουργούν βάσει προγράμματος. Θα συνεχίσουμε δυναμικά την παράδοση της βιομηχανικής τομάτας μέχρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και η διαδικασία αυτή πρόκειται να κορυφωθεί στα μέσα Αυγούστου, αν δε μας τα χαλάσει ο καιρός».

Από τη πλευρά του εργοστασίου της Μινέρβα, ο Δημήτρης Ευθυμιόπουλος, διευθυντής προμήθειας τομάτας και αειφόρου γεωργίας, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από πολύ νωρίς το πρωί η ετήσια συγκομιδή της τομάτας σε συνεργασία με τους παραγωγούς. Η χρονιά από ότι φαίνεται ήταν πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει προβλήματα, που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη φετινή παραγωγή. Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, δείχνουν μια πάρα πολύ καλή σοδειά και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Πρώτος μας στόχος είναι και θα είναι η ποιότητα και πιστεύω θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια των συνεργατών παραγωγών μας».

Τέλος, αναφορικά με τη διαδικασία παραλαβής που ακολουθείται, ο κ. Ευθυμιόπουλος επισήμανε ότι «για δεύτερη χρονιά ακολουθούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοϊό και  για αυτό, και οι παραδόσεις πραγματοποιούνται με προγραμματισμένα ραντεβού».

Σήμερα ξεκινά η παραλαβή από το εργοστάσιο “Κύκνος” στα Σαβάλια.

Όλη η επικαιρότητα