Ηλεία Υγεία

Γενικό Νοσοκομείο Πύργου: Έντονη ανησυχία από την έλλειψη προσωπικού

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε όλη την Ηλεία, η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και γενικότερα στα νοσοκομεία όλης της Ηλείας, από την έλλειψη προσωπικού.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την παραίτηση της παθολόγου κας Μαρίας Καλαπόδη από την παθολογική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Πύργου και η εξαιρετικά πιθανή παραίτηση της παθολόγου κας Θεοδώρας Νικολοπούλου από τον ίδιο νοσοκομείο, ήταν χθες το κύριο θέμα συζήτησης των πολιτών του νομού, οι οποίοι φυσικά θέλουν να τους παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα, σε περίπτωση που χρειαστούν οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο να επισκεφτούν το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νόμου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει αντιδράσει ακόμη επίσημα στις παραιτήσεις των δύο παθολόγων, και το μόνο το οποίο τονίζεται είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή η διαδικασία πρόσληψης τεσσάρων παθολόγων, πού όμως είναι άγνωστο πού θα καταλήξει και πόσο καιρό θα χρειαστεί για να έρθουν οι νέοι ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ μας για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην παθολογική κλινική του Πύργου, η διοίκηση προσπαθεί να βρει λύσεις, κάτι που όμως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Ήδη προχθές έκανε εφημερία στην παθολογική κλινική γιατρός από την Πάτρα, κάτι που ενδέχεται να συμβεί και τις επόμενες ημέρες, αφού υπάρχει αίτημα της διοίκησης προς την 6η ΥΠΕ, για να δοθεί προσωρινή λύση σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει, από την έλλειψη παθολόγων.

Καλό είναι να υπάρξει ψυχραιμία και σοβαρότητα γι’ αυτό το πολύ δύσκολο θέμα, αφού όλοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην καλύτερη δυνατή λειτουργία των κλινικών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ηλείας, ιδίως σε μία εποχή όπου έχουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας και καθημερινά πλέον καταφθάνουν ασθενείς στο νοσοκομείο του Πύργου.

Είτε με κορωνοϊό, είτε με την απλή γρίπη ή με κάποια άλλη ασθένεια. Και πρέπει σίγουρα η πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις, προτού τα πράγματα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα από ότι είναι αυτή την περίοδο…

Όλη η επικαιρότητα