Ηλεία

Γηροκομείο Γαστούνης: Η σπουδαία αλλά αφανής προσφορά του στην κοινωνία

Στο θέμα της προσφοράς του Γηροκομείου Γαστούνης στην κοινωνία της Ηλείας αναφέρεται ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.  Γερμανός σε δηλώσεις του μετά τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν με την απόλυση των δύο εργαζομένων. Ιδιαίτερα κάνει αναφορά στο πως το προσωπικό αντιμετωπίζει τους φιλοξενούμενους και πως συμβάλλει στο να βελτιώνεται συνεχώς η υγεία τους, με βάση και τη διαπίστωση ιατρών που παρακολουθούν την πορεία αποκατάστασης της καλής λειτουργίας του  οργανισμού των ανθρώπων που ζουν καθημερινά στον χώρο αυτό. Ειδικότερα αναφέρει:

«Ο ένας εκ των δύο εργαζομένων στο Γηροκομείο της Γαστούνης, που απελύθησαν επειδή χωρίς λόγον δεν ηθέλησαν να εμβολιασθούν κατά του κορωνοϊού δια την προστασία των 102 φιλοξενουμένων στο Ίδρυμα και των 35 άλλων εργαζομένων, αλλά και του εαυτού τους, ως γνωστόν προσέφυγε στα ντόπια και στα Αθηναϊκά Μέσα ενημερώσεως.

Βεβαίως το θέμα δεν θα λυθή στα Μέσα Ενημερώσεως, απλώς εδώ μόνο θόρυβος γίνεται», όπως εδήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας.

«Όμως εγώ άλλο θέμα θεωρώ αναγκαίο να παρουσιάσω σήμερα και να υπογραμμίσω: Την σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Ίδρυμα και τη μεγάλη προσφορά που προσφέρει τούτο στους φιλοξενουμένους συνανθρώπους μας και στην κοινωνία μας φυσικά.

Τούτο το βλέπει ο κάθε ένας που θα επισκεφθή το Ίδρυμα και πολύ καλύτερα το γνωρίζουν οι συγγενείς των φιλοξενουμένων. Όμως εγώ ανεκάλυψα ένα έγγραφον της Διευθύντριας του Ιδρύματος κ. Ροδάμιας Καβουνίδου – Μπιλάλη, της εκ Γαστούνης Θεολόγου συνταξιούχου Εκπαιδευτικού, προς το Κέντρον Κοινότητος Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που το ίδιο το Κέντρο εζήτησε από το Ίδρυμα, αφού τούτο του το εζήτησε η Εισαγγελία Πύργου».

Όλη η επικαιρότητα