Αθλητισμός

Γιοβάνοβιτς: “Να δημιουργήσουμε συνθήκες, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που πρέπει” (vid)

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΘ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΟ
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε στο PAO TV τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες, ώστε οι πράσινοι να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα (14/6) ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον 58χρονο Σέρβο κόουτς να υπογράφει για ένα χρόνο.

Ο νέος προπονητής των πρασίνων πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις στο PAO TV. Σχολίασε την επιστροφή του στην Ελλάδα, έπειτα από 13 χρόνια, ενώ υποστήριξε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που ανήκει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Για το πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, 13 χρόνια μετά την αποχώρησή του απ’ την Ελλάδα:

“Σίγουρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια απ’ τις αρχές του 2008, όταν ουσιαστικά ψάχνοντας για νέες προκλήσεις σαν προπονητής έφυγα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά από 13 χρόνια επιστρέφω ξανά, εκεί που πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα) και σαν ποδοσφαιριστής και ξεκινώντας ουσιαστικά και την προπονητική μου καριέρα. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ήμουν μακριά, αλλά παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό και είμαι χαρούμενος. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφω τώρα κι αναλαμβάνω μία ομάδα με τόσο μεγάλη Ιστορία και τόσο μεγάλο αριθμό φιλάθλων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”.

-Για το γεγονός ότι αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό σε μία ιδιαίτερη στιγμή του και ποιες είναι οι σκέψεις του:

“Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια πέρασε διάφορες φάσεις και το σκεπτικό μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε ο Παναθηναϊκός σύντομα να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι, είτε αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε την Ευρώπη”.

Η επίσημη παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (16/6) στο Κάραβελ στις 12:00

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα