ΕΠΣ Ηλείας

Γιώργος Μπάδας: «Ερωτοτροπεί» με τις εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι παράγοντες που ενδιαφέρονται για το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, κάνουν παύση.

Το αντίθετο θα λέγαμε, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην ΕΠΣ Ηλείας, μιας και οι εκλογές θα πρέπει λογικά να γίνουν έως την 21η Φεβρουαρίου που τελειώνει και η θητεία της νυν διοίκησης της ΕΠΣΗ. Ένας εκ εξ αυτών, σύμφωνα με πηγές της «Πατρίς – Σπορ», είναι και ο Πρώην Πρόεδρος του Ολυμπιακού Ζαχάρως, κ. Γιώργος Μπάδας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο συνέδεσε την παρουσία του στο Ηλειακό Ποδόαφαιρο, με την αναμόρφωση του πολύπαθου Ολυμπιακού Ζαχάρως, μιας ομάδας η οποία από την αφάνεια βρέθηκε στο προσκήνιο, φτάνοντας πέρσι να ανακηρυχθεί σε δεύτερη καλύτερη Ηλειακή ομάδα.

Τι λέει όμως σήμερα για την κατάσταση που βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά η Γ΄ Εθνική, είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Βοήθεια καμία. Τα έξοδα είναι δυσανάλογα των εσόδων. Και δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν τσάμπα.

Ακόμα και τμήματα υποδομής να έχει μια ομάδα και να βγάζει παίκτες, είναι τόσες οι ώρες και οι μέρες που απασχολούνται οι παίκτες, σχεδόν σαν μια επαγγελματική ομάδα. Κανένας δεν παίζει δωρεάν. Ίσως μόνο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, όμως και εκεί, μια ομάδα εθνικής κατηγορίας με στόχους, δεν μπορεί παρά να χρειάζεται χρήματα για να αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές. Και βέβαια όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα και αργεί η επιστροφή στα γήπεδα, η κατάσταση χειροτερεύει στη Γ΄ εθνική και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Πιστεύω δε πως αν τα πρωταθλήματα αυτά δεν ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο, δεν θα μπορέσουν να τελειώσουν ομαλά. Ιδίως δε αν αυτά πάνε για τον Μάρτιο, καλύτερα η ΕΠΟ ας ακυρώσει τη σεζόν που για μένα κακώς την ξεκίνησε. Εγώ τα έβλεπα από πέρυσι ότι θα συμβούν όλα αυτά, και ένας από τους βασικούς λόγους που αποχώρησα, από την ομάδα της Ζαχάρως, ήταν και αυτός! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση σβήνει, και αν πάμε έτσι, του χρόνου θα έχουν μείνει οι μισές ομάδες».

Είναι όμως δυνατόν κ. Μπάδα να είστε μακριά από το Ποδόσφαιρο;

«Ποιος σας είπε ότι βρίσκομαι μακριά από το Ηλειακό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Παρακολούθησα ανελλιπώς την Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς και αρκετούς αγώνες Γ΄ εθνικής, και σε άλλους Νομούς πέρα από την Ηλεία, όπως η Αχαΐα, η Ζάκυνθος και η Μεσσηνία, ενώ βέβαια διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές που παίζουν σε διάφορες ομάδες εκτός Ηλείας, καθώς και με διάφορους παράγοντες και μάνατζερ παικτών.

Πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή, όταν ιδίως ομαλοποιηθεί η κατάσταση επιστρέψω… Άλλωστε αυτό που κέρδισα από το ποδόσφαιρο έως τώρα είναι οι δημόσιες σχέσεις, και η αγάπη του κόσμου».

Πολλοί λένε ότι το επόμενο βήμα σας… είναι οι εκλογές της ΕΠΣΗ τι απαντάτε σε αυτό;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο, όμως δεν αποκλείω το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι θα τοποθετηθώ επισήμως όταν έρθει η ώρα. Το γεγονός πάντως είναι συνέχισε ο κ. Μπάδας, ότι σχεδόν καθημερινά δέχομαι πιέσεις… όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά θα σας έλεγα περισσότερο εκτός Ηλείας, να εμπλακώ για πρώτη φορά στη ζωή μου με τα κοινά της ΕΠΣ Ηλείας.

Θέλω να βοηθήσω και εγώ στην αναβάθμιση του Ηλειακού Ποδοσφαίρου, στο οποίο θα πρέπει να μπουν νέοι παράγοντες με φρέσκιες ιδέες. Και να ξέρεται ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που θέλουν να ασχοληθούν. Αυτά… προς το παρών».

Όλη η επικαιρότητα