Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Ο μυστηριώδης μάρτυρας, η αναπαράσταση που δεν έγινε και το κίνητρο που δεν πείθει

Σημαντική αποκάλυψη που προστίθεται στο γαϊτανάκι των νέων δεδομένων που έρχονται συνεχώς στο φως για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος, επίτιμος πρόεδρος των Αξιωματικών της Αστυνομίας κάνοντας λόγο για ταξίδι “του Μπάμπη ή της Καρολάιν στην Κρήτη εν μέσω πανδημίας για να νοικιάσει σπίτι”.

“Έχω γίνει δέκτης μιας πληροφορίας…”

Ο κ. Κατερινόπουλος στάθηκε εκ νέου στο αίτημα “για αναπαράσταση του εγκλήματος στο χώρο του σπιτιού με την παρουσία του καθ’ ομολογία δολοφόνου” κάτι το οποίο θα “έδινε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα που ίσως προέκυπταν επί τόπου”

Εν συνεχεία ο κύριος Κατερινόπουλος προχώρησε στην αποκάλυψη ενός στοιχείου το οποίο ενδεχομένως οδηγήσει τις έρευνες σε νέα συμπεράσματα. Όπως είπε “έχω γίνει ο ίδιος δέκτης μιας πληροφορίας ότι κάποιος από το ζευγάρι πήγε μαζί με κάποιον άλλον του άλλου φύλου στην Κρήτη για να νοικιάσει ένα σπίτι“. Και προσέθεσε ότι το ταξίδι αυτό έγινε 10 ή 12 Απριλίου, δηλαδή στη διάρκεια της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο “το πρόσωπο που πήγε εκεί ήταν ταραγμένος και τελικά το σπίτι δεν νοικιάστηκε”. Επικαλέστηκε μάλιστα τα όσα είπε ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος αναγνώρισε μετά από την δολοφονία της Καρολάιν είτε την ίδια την Καρολάιν, είτε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

“Δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει η αποκάλυψη”

Ως προς το αν η αστυνομία έχει γνώση αυτού του στοιχείου ο κ. Κατερινόπουλος εκτίμησε ότι “αν έδωσε την πληροφορία σε εμένα, θα την έδωσε και στις Αρχές”.

Ο κ. Κατερινόπουλος δεν αποκάλυψε περισσότερα και κυρίως το βασικό δεδομένο -δηλαδή ποιο από τα δύο πρόσωπα ήταν αυτό που ταξίδεψε στην Κρήτη- λέγοντας ότι “η ανάκριση είναι μυστική κι αν έχει πάει, καλώς έκανε και δεν ακούστηκε”.

Στο τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αποκάλυψη ο κ. Κατερινόπουλος εκτίμησε ότι ένα τέτοιο ταξίδι προς αναζήτηση κατοικίας “καταδεικνύει το πρόβλημα στην σχέση” και επανέλαβε την ανάγκη εξέτασης του στοιχείου “αφού δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει”.

Όσον αφορά το ερώτημα αν η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ή αν ήταν προσχεδιασμένη ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε με νόημα ότι “κι ένας πρωτοετής δεν θα δεχτεί ότι έγινε εν βρασμώ”, ενώ αμφισβήτησε το κίνητρο που παρουσίασε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος και εξέφρασε την ανάγκη διερεύνησης για το αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που εμπλέκεται στο έγκλημα.

Πηγή: debater.gr

Όλη η επικαιρότητα