Ηλεία

Γρ. Εθελοντισμού Δήμου Πύργου: Στη διάθεσή του χώροι-προσφορά της Ι.Μ. Ηλείας για τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικής Κουζίνας

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου να επανασυστήσει Κοινωνικό Παντοπωλείο και παράλληλα να λειτουργήσει Κοινωνική Κουζίνα.

Μετά και την παραχώρηση -από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας- των απαιτούμενων χώρων στο Γραφείο Εθελοντισμού οι προοπτικές για τη δημιουργία και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής είναι πολύ θετικές και σύντομα αναμένεται ν` απολέσουν πραγματικότητα…

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος μιλώντας στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» τόνισε πως «Μετά την προ μηνός συνάντηση μας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό (ΦΩΤΟ 1), πήραμε τη βεβαίωση του πως θα έχουμε σύντομα στη διάθεσή μας χώρους για να μπορέσουμε ως δήμος να λειτουργήσουμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνική Κουζίνα.

Πράγματι αυτό συνέβη τάχιστα και πλέον έχουμε στη διάθεση μας ισόγειο χώρο στο κέντρο του Πύργου (ΦΩΤΟ 2), που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και μας παραχωρήθηκε προκειμένου να κάνουμε όλα τα απαιτούμενα για να γίνει πραγματικότητα η λειτουργία μιας δομής που είναι απαραίτητη για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Μάλιστα ο κ.κ. Γερμανός μας παραχώρησε ακόμα έναν χώρο, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως αποθήκη προκειμένου εκεί να φυλάσσονται τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης προς διάθεση σε ανθρώπους και οικογένειες της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων της, που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη Ηλείας για την άμεση αντίδρασή του και τη στήριξή του. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουμε στη στήριξη που μας προσφέρθηκε για να στηρίξουμε κι εμείς με τη σειρά μας συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητες. Ήδη κινούμαστε πυρετωδώς προκειμένου να ετοιμαστούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό αυτές οι δύο δομές».

Σημειώνεται πως διαδικαστικά η παραχώρηση των χώρων για τη λειτουργία της συγκεκριμένη δομής θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου σε επόμενη συνεδρίασή του.

Όλη η επικαιρότητα