Ηλεία

Γυμνάσιο Καράτουλα: Από τα λυόμενα… στους διαδρόμους – Το νέο κτίριο στάζει νερό σε κάποιες αίθουσες

Την δυσαρέσκειά τους εκφράζουν μαθητές και γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα, για τα προβλήματα που –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου- παρουσιάζονται στο νεόκτιστο κτίριο του σχολείου, η παράδοση του οποίου έγινε πριν μερικές ημέρες.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Στους διαδρόμους έκαναν μάθημα την  Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη  και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι  μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Καράτουλα λόγω της πλημμύρας των δύο αιθουσών.

Το πρωί της Πέμπτης το  ταβάνι είχε «κρεμάσει» και έσταζε νερό με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την διεξαγωγή μαθήματος  εντός του χώρου. Έτσι οι μαθητές και των  δύο τμημάτων,  Α1 και Α2,  μεταφέρθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου όπου καθισμένοι σε καρέκλες χωρίς θρανία αλλά και χωρίς πίνακα  έκαναν το μάθημά τους.

Εκτός αυτού, του παροδικού πιστεύουμε προβλήματος, το νέο-παραδοτέο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας και  επικοινωνίας επειδή  ηλεκτροδοτείται με το εργοταξιακό ρεύμα της εξελισσόμενης εργολαβίας,  με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος ο άκρως  περιορισμένος  προαύλιος    χώρος,  διότι  το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό κατασκευή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ μαθητών στα διαλλείματα εν μέσω της πανδημίας του κορωναιού.

Τα παραπάνω   αξίζουν  ιδιαίτερης αντιμετώπισης και προσοχής από κάθε συναρμόδιο φορέα ή δημόσια αρχή επειδή λαμβάνουν χώρα στο νέο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, που    παρέδωσε   η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) και παράλαβε ο δήμος Πύργου πριν ακριβώς δέκα μέρες.

Οι  μαθητές και οι γονείς με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζουν δε καλά ότι το σχολείο αποτέλεσε για πολλούς μόνο  επικοινωνιακό παιχνίδι για φωτογραφίες και χαιρετισμούς. Οι ελλείψεις όμως είναι πολλές και απαιτούν καλή συνεργασία όλων για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος παρά μόνο η σωστή λειτουργία του σχολείου μας».

Η απάντηση Αντωνακόπουλου…

Στα παραπάνω απάντησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με σχετική ανάρτηση του στο fb όπου έγραψε τα εξής:

«Σχετικά με το καινούργιο κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα και την παρουσία βρόχινων υδάτων εντός αίθουσας, επιβάλλεται αυτοψία μηχανικών του κρατικού φορέα κατασκευής για να απαντηθούν ερωτήματα γύρω από το περιστατικό.

Πρόσφατα έγινε η παράδοση, από τεχνικής απόψεως ολοκληρωμένου του έργου, με υπογραφές μηχανικών του κρατικού ταμείου υποδομών. Δεν υπήρχα κάτω άλλο να κατασκευαστεί. Οι τελευταίες εκκρεμότητες αφορούσαν την τηλεφωνική σύνδεση και την μεταφορά θρανίων. Δηλαδή τι θα άλλαζε εάν καθυστερούσαν και άλλο; Το πιο πιθανό να παρέμεναν οι μαθητές στις τρώγλες των λυόμενων, όπως η αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας ομολογεί.

Όσον αφορά κάποιο έγκυρο ρεπορτάζ, είναι τόσο έγκυρο όσο η είδηση που έγραψε περί πνιγμού νεαρού Πυργιώτη, πριν λίγες μέρες, ενώ έχαιρε άκρας υγείας. Πάντως εμείς ως δήμος, άμεσα ειδοποιήσαμε τον αρμόδιο κρατικό φορέα».

Όλη η επικαιρότητα