Ηλεία

Γυμνάσιο Καράτουλα: Επιστολή του Συλλόγου Γονέων στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες του για την επίλυση του θέματος της ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Γυμνάσιο – Λύκειο Καράτουλα.

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό γίνεται αναφορά στο «ιστορικό» της υπόθεσης που αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» όπως χαρακτηρίζεται, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «Κτυπάμε πρώτα την πόρτα της καρδιάς σας και μετά το παράθυρο της πολιτικής σας εξουσίας, ελπίζοντας πρώτα στην ευαισθησία σας για ένα τόσο τρυφερό θέμα και μετά την πολιτική σας παρέμβαση»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την πλήρη απόγνωσή μας σχετικά με την πολυετή καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Γυμνάσιο – Λύκειο Καράτουλα της Δ.Ε. Ωλένης του δήμου Πύργου.
Κύριε πρόεδρε
Το ιστορικό του εν λόγω έργου άρχισε μετά τον σεισμό του Ιουνίου του 2008 που το τότε κτίριο κρίθηκε ως κατεδαφιστέο και το σχολείο στεγάστηκε σε λυόμενες αίθουσες σε άλλο χώρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Δυστυχώς όμως αυτό το «προσωρινά» έγινε μόνιμος βραχνάς για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ακόμα και σήμερα 12 ολόκληρα χρόνια μετά και το μάθημα και όλες οι εκπαιδευτικές λειτουργίες γίνονται σε άκρως ακατάλληλες συνθήκες. Οι αίθουσες αλλά και ο προαύλιο χώρος είναι επικίνδυνες πρώτα – πρώτα από πλευράς υγείας. Εν κατακλείδι για να κατανοήσετε τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, σας λέμε με πάσα ειλικρίνεια ότι «οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες έχουν θερμοκρασίες Σαχάρας και τους χειμερινούς μήνες Βόρειου Πόλου.
Κύριε πρόεδρε
Σε ένα μήνα το κουδούνι θα κτυπήσει πάλι στις ίδιες λυόμενες αίθουσες. Και οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν μάθημα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Άλλος ένας Σεπτέμβρης, από τους πολλούς «Σεπτέμβρηδες», που τελικά η υπόσχεση δεν θα γίνει πραγματικότητα. Άλλος ένας Σεπτέμβρης που το νέο κτίριο, για το οποίο οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) με προϋπολογισμό έργου 5.500.000 ευρώ άρχισαν τις εργασίες ανέγερσής του το Σεπτέμβριο του 2015, «δεν θα είναι έτοιμο.».
Μάλιστα τον Φεβρουάριο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΤ.ΥΠ., του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, εξασφαλίσαμε την υπόσχεση ότι «το έργο θα είναι έτοιμο τον Μάιο»!. Αντίστοιχες υποσχέσεις έχουμε λάβει τα τρία τελευταία χρόνια από πρώην υπουργούς, βουλευτές και άλλους που έχουν εμπράκτως ενδιαφερθεί για την ολοκλήρωση του έργου. Οπωσδήποτε αυτή την ενημέρωση- υπόσχεση θα είχαν εξασφαλίσει.
Και εδώ είναι κύριε Πρωθυπουργέ που ως γονείς μαθητών της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Ωλένης, που 2007 κατεστράφη ολοσχερώς από τις πυρκαγιές , ζητάμε την παρέμβασή σας. Ζητάμε το αυτονόητο! Ζητάμε την ολοκλήρωση του έργου για να μπουν οι μαθητές στο νέο κτίριο. Να αποφύγουν την βασανιστική παραμονή τους στα λυόμενα. Δικαιούνται να απολαύσουν την σχολική ζωή σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για μάθηση και ιδανικό για να καλύψει όλα τα νεανικά τους ενδιαφέροντα.
Κύριε πρόεδρε
Επειδή είστε νέος άνθρωπος και πατέρας παιδιών στην ίδια πάνω- κάτω ηλικία με τα δικά μας παιδιά ζητάμε την αρωγή σας. Κτυπάμε πρώτα την πόρτα της καρδιάς σας και μετά το παράθυρο της πολιτικής σας εξουσίας, ελπίζοντας πρώτα στην ευαισθησία σας για ένα τόσο τρυφερό θέμα και μετά την πολιτική σας παρέμβαση για ένα θέμα που παραπέμπει στο «γεφύρι της Άρτας».

Όλη η επικαιρότητα