Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Δεν αλλάζει κάτι με τους υποβιβασμούς!

Δεν αλλάζει τελικά κάτι όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από τους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, που σημαίνει ότι από τον 9ο Όμιλο, όπου συμμετέχουν ο ΠΑΟ Βάρδας και ο Αίας Γαστούνης, θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες.

Στην τροποποιημένη προκήρυξη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Λόγω της μακράς διακοπής του πρωταθλήματος και με πρόθεση την συνέχιση και ολοκλήρωση αυτού ορίζονται τα κατωτέρω.

α) Ορίζεται ως ημερομηνία επανεκκίνησης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021 η 11η Απριλίου 2021.

β) Ορίζεται ότι το πρωτάθλημα θα συνεχισθεί από το σημείο που διεκόπη και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή μόνο των αγώνων του πρώτου γύρου.

γ) Ορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον αριθμό των προβιβαζόμενων στην ανώτερη κατηγορία ομάδων, όπως και των υποβιβαζόμενων στην κατώτερη κατηγορία.

δ) Ορίζονται ως μονοί οι αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος προβιβασμού κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στην παρ. 4 αρ. ΙΙΙ του άρθρου 15 της παρούσας.

ε) Ορίζεται ότι οι ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν εφεξής στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (αφότου αυτό επανεκκινήσει) καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα και υποβιβάζονται. Στις ομάδες αυτές δεν θα επιβληθεί άλλη κύρωση, πέραν του υποβιβασμού, εφόσον δηλώσουν εγγράφως την παραίτησή τους μια εβδομάδα πριν την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος.

στ) Στην περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, θα καταργηθεί η παράγραφος 15.3 και δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδας από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ΄ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν και με στόχο την μείωση των ομάδων της Γ΄ εθνικής και την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ζ) Σχετικά με τα αποτελέσματα που αφορούν τους αγώνες που έχουν ήδη δώσει οι ομάδες, οι οποίες τυχόν θα παραιτηθούν από τη συνέχεια του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ισχύει η πρόβλεψη της παραγράφου 7 του άρθρου 21 του ΚΑΠ, όπου ορίζεται ότι, «Σε περίπτωση αποκλεισμού μίας ομάδος από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλειστεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0. Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνον για τις αντίπαλες της αποκλεισθείσας ομάδας.

η) Κάθε ειδικότερο θέμα που σχετίζεται με τα εφαρμοζόμενα λόγω της πανδημίας του covid-19 μέτρα, είτε ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων και των αγώνων είτε αφορά εφαρμογή διατάξεων νόμων της Πολιτείας, (π.χ. ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν, κ.λπ.) ανήκει στην Υγειονομική Επιτροπή και στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, σύμφωνα με την παρ. γ. του άρθρου 2 της παρούσας. Τα σχετικά έγγραφα θα προωθούνται από την Υγειονομική Επιτροπή στην Επιτροπή Διοργανώσεων και αυτή με την σειρά της θα το ανακοινώνει στις ομάδες».

Η Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Παναιγιάλειος              8     6-4

Ναύπακτος                  7     8-3

Ζάκυνθος                    6      6-4

ΠΑΟ Βάρδας              6    2-1

Αχαϊκή                        5     1-2

Αίας Γαστούνης          4     3-1

Διαγόρας Βραχνεΐκων 4      6-2

Πάμισος Μεσσήνης    4      3-3

Παλληξουριακός         3      3-4

Εθνικός Σκουλικάδου  3     2-2

Θύελλα Πατρών          1     3-7

Τσιλιβί                         1      1-8

Διαβολίτσι                   0     1-4

* Δεν έχουν γίνει κι εκκρεμούν οι αγώνες: Διαγόρας Βραχνεΐκων – Αίας Γαστούνης, Αίας Γαστούνης – Διαβολίτσι, Εθνικός Σκουλικάδου – Διαγόρας Βραχνεΐκων, Διαβολίτσι – Εθνικός Σκουλικάδου

* Ρεπό έχουν κάνει: Ναύπακτος, Θύελλα, Παλληξουριακός, Πάμισος

Η επόμενη 5η αγωνιστική (Κυριακή 11/4)

ΠΑΟ Βάρδας – Διαγόρας Βραχν.

Παναιγιάλειος – Αίας Γαστούνης

Εθνικός Σκουλικάδου – Ζάκυνθος

Τσιλιβί – Διαβολίτσι

Πάμισος – Ναύπακτος

Παλληξουριακός – Θύελλα Πατρών

Ρεπό: Αχαϊκή

Στις  6  Ιουνίου ολοκληρώνεται η Γ΄ εθνική

Μετά την έναρξη την προσεχή Κυριακή 11 Απριλίου, η ΕΠΟ ενημέρωσε πως το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου. Στη συνέχεια μια εβδομάδα μετά στις 13 Ιουνίου και μέχρι τα τέλη του μήνα θα διεξαχθούν οι αγώνες μπαράζ των δέκα πρωταθλητών για τέσσερα εισιτήρια που θα οδηγήσουν στην ανώτερη κατηγορία.

Όλη η επικαιρότητα