Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Επιτέλους ξαναρχίζει…

Η αναμονή ήταν μεγάλη αλλά η Γ’ Εθνική επιστρέφει στη δράση. Έπειτα από περίπου τέσσερις μήνες στον «πάγο» ελέω κορωνοϊού, η κατηγορία επαναρχίζει με τη διεξαγωγή της 4ης και της 5ης αγωνιστικής.

Την τελευταία φορά που οι ομάδες πάτησαν γήπεδο και υπήρξε αγωνιστική δράση ήταν στις 25/10. H επανεκκίνηση ορίστηκε για αύριο, ενώ αυλαία άνοιξε χθες στην Σάμο.

Με τροποποιημένη πλέον την προκήρυξη, όπως αυτή εγκρίθηκε από τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η Γ’ Εθνική μετράει αντίστροφα πια για την επανέναρξη.

Θυμίζουμε ότι αύριο, ο ΠΑΟ Βάρδας θα υποδεχθεί τον Διαγόρα Βραχνεΐκων ενώ ο Αίας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο.

Μόνο 5 δεν δήλωσαν συμμετοχή

Η Γ’ Εθνική θα συνεχιστεί με 131 ομάδες καθώς μόνο 5 δε δήλωσαν συμμετοχή για την επιστροφή στη δράση.

Συγκεκριμένα αποσύρθηκαν οι:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (1ος όμιλος)

ΑΟ Σελλάνων (3ος όμιλος)

Οπούντιος Μαρτίνου (4ος όμιλος)

ΑΟ Παλαιόχωρας (10ος όμιλος)

Άρης Ρεθύμνου (10ος όμιλος)

Η νέα προκήρυξη – Ο προβιβασμός

Σε ό,τι αφορά την άνοδο θα γίνουν αγώνες μπαράζ. Ειδικότερα: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας.

Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

Παραμονή στη Γ’ Εθνική – Υποβιβασμός

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην προκήρυξη, μετά την τελική βαθμολογική κατάταξη, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά Όμιλο τις κάτωθι θέσεις:

  • Στους Ομίλους 1ο και 10ο (16 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την

10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες.

  • Στους Ομίλους 2ο και 3ο (15 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9

η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες.

  • Στους Ομίλους 4ο και 6ο (11 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8

η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά τρείς (3) ομάδες.

  • Στον 5ο Όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες.
  • Στους Ομίλους 7ο και 9ο (13 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά πέντε (5) ομάδες].
  • Στον 8 ο Όμιλο (12 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά τέσσερις (4) ομάδες.

Αναβολή στα πέντε κρούσματα

Το επικαιροποημένο υγειονομικό πρωτόκολλο έδωσε η ΕΠΟ στις ομάδες, με το οποίο θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Βασική διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο, θα είναι ότι τώρα δεν θα αρκούν τρία θετικά κρούσματα για να αναβάλλεται το παιχνίδι και η αναβολή θα δίνεται μόνο αν έχουμε πέντε και πάνω θετικά κρούσματα.

Βεβαίως, η βασική διαφορά με το προηγούμενο, θα είναι ότι οι αγωνιζόμενοι, θα έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου τη μέρα του παιχνιδιού, ή έστω την παραμονή, ή θα έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ 48 πριν το παιχνίδι, όπως ειδικότερα συστήνεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ομάδες, καλούνται από την ΕΠΟ μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, στις 12, να έχουν στείλει την κατάσταση με τους αθλητές και τους συνοδούς τους, οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ. Ακολούθως η ΕΠΟ, θα αποστείλει στις ομάδες της βεβαίωση μετακίνησης, με την οποία και θα μπορέσουν να μετακινηθούν στο παιχνίδι.

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί, ότι οι ομάδες εκείνες οι οποίες αγωνίζονται και σε μεσοβδόμαδες ημερομηνίες, θα πρέπει εκ νέου να υποβάλλονται σε τεστ, 24-48 ώρες πριν από την αναμέτρηση.

Αναφορικά με τα παιχνίδια, όλοι οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο, θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, πέραν από τους αθλητές που αγωνίζονται και τους προπονητές που δίνουν οδηγίες. Φυσικά στα παιχνίδια δεν θα επιτρέπεται η είσοδος φιλάθλων στις εξέδρες, ενώ συνολικά ο αριθμός των ατόμων μέσα στο γήπεδο θα είναι ογδόντα άτομα το ανώτερο.

Τα γήπεδα θα έχουν χωριστεί σε ζώνες, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο ξεκίνημα της σεζόν, με όσους εισέρχονται στις ζώνες του αγωνιστικού χώρου (σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος των αποδυτηρίων), να είναι υποχρεωτικά οι ευρισκόμενοι στις σχετικές λίστες, έχοντας υποβληθεί σε τεστ. Οι λοιποί, οι οποίοι θα βρίσκονται εκτός αυτών των ζωνών (π.χ. δημοσιογραφικά θεωρεία), θα εισέρχονται με μάσκα και θερμομέτρηση.

Όλη η επικαιρότητα