Γ Εθνική

Γ’ Εθνική (9ος Όμιλος): Έρχονται συναντήσεις!

  • Θετικοί στο ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης μεταξύ των ομάδων του 9ου ομίλου, ΠΑΟΒ και Αίας

Μπορεί η Κυβέρνηση να έχει βάλει «φρένο» σε κάθε αθλητική δραστηριότητα (εκτός των Superleague 1, Basket League και των Ολυμπιακών προετοιμασιών σε ατομικά αγωνίσματα), ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως παρασκηνιακά όλοι κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, πόσο μάλλον στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αναμένονται -αν όχι εντός της τρέχουσας εβδομάδας- μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, συναντήσεις παραγόντων της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα του 9ου Ομίλου, όπου αγωνίζονται οι ΠΑΟ Βάρδας και Αίας Γαστούνης.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως για την τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει, ενδιαφέρον ως τώρα έχουν δείξει 6-7 ομάδες του Ομίλου, οι οποίες θα καθίσουν στο ίδιο «τραπέζι» για να συζητήσουν το μέλλον της κατηγορίας, τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, την στάση της ΕΠΟ και βεβαίως πως θα μπορούσαν να κινηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης υπήρχε στο μυαλό των προέδρων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ακόμα και σήμερα κρατιέται σιγή ιχθύος, αφού θέλουν να είναι απόλυτα προσεκτικοί και να μην υπάρξουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Ερωτηθείς για αυτό το ενδεχόμενο από την «Πατρίς σπορ» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΟ Βάρδας, Άκης Παλούμπης απάντησε: «Δεν μας έχουν καλέσει ακόμα, επίσημα οι ομάδες της Αχαΐας που έχουν πάρει αυτή την  πρωτοβουλία ωστόσο είμαστε ενήμεροι και αναμένουμε από μέρα σε μέρα την πρόσκληση την οποία με χαρά θα αποδεχθούμε με την ευχή να επιστρέψουμε γρήγορα στα γήπεδα και στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Αίαντα, Γιώργος Μπίρμπας ο οποίος τόνισε πως «μετά χαράς θα αποδεχθούμε την πρόσκληση όταν και αν γίνει αυτή προκειμένου να πιέσουμε και εμείς από την πλευρά μας προκειμένου να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα».

Προς ολοκλήρωση το πρωτάθλημα

Περαιτέρω πληροφορίες για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής έχουν να κάνουν με τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα μόλις μπει τέλος στη διακοπή.

Μπορεί να είναι εντελώς άγνωστο το πότε θα αρχίσει ξανά η κατηγορία (πηγές αναφέρουν πως αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο), όμως, ανεπίσημα διαρρέεται ήδη πως η κατηγορία δεν θα επηρεαστεί.

Κύκλοι της ΕΠΟ αναφέρουν πως δεν υπάρχει θέμα σχετικά με το πότε θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα και πως ακόμα και… Φεβρουάριο να φτάσουμε, η διοργανώτρια αρχή θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να τελειώσει ομαλά, ακόμα και αν φτάσουμε μέχρι τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Μάλιστα, διαψεύδουν και απορρίπτουν εντελώς τα σενάρια για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με έναν μόνο γύρο.

 

Όλη η επικαιρότητα