Αχαϊα Ηλεία Υγεία

Γ. Καρβέλης: «Από την Ηλεία οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Ρίο»

Από την Ηλεία είναι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος έκανε νέες δηλώσεις χθες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια, σχετικά με την εξάπλωση και την αντιμετώπιση του ιού.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καρβέλης μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε για μια ακόμη φορά (το είχαμε δημοσιεύσει στο φύλλο της Πέμπτης, αλλά και στο χθεσινό), πως στο νοσοκομείο Πύργου λειτουργούν από χθες (σ.σ. προχθές) εφτά κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, παρά την “απώλεια” δύο γιατρών από τους τέσσερις που διέθετε έως πρόσφατα η Μονάδα. Όπως τόνισε η κάλυψη των κενών και των νέων αναγκών θα γίνει με εσωτερική αναπλήρωση.

“Πλέον στον Πύργο λειτουργούμε 7 νέες κλίνες ΜΕΘ COVID” επισήμανε ο κ. Καρβέλης, που συνεχίζοντας ανέφερε.

“Έφυγαν δύο γιατροί από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νοσοκομεία των Αθηνών, ωστόσο έγινε η αναπλήρωση εσωτερικά από το νοσοκομείο του Πύργου και αυτή τη στιγμή λειτουργούμε 7 νέες κλίνες ΜΕΘ COVID στην Ηλεία”.

«Υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Σε άλλες δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τόνισε ότι “… το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μία πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για τις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής μας, ωστόσο όμως, οι νοσηλείες οι οποίες έχουμε αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται απόλυτα από τα νοσοκομεία μας. Πιο συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, νοσηλεύονται στην κλινική COVID,  22 ασθενείς και στην μονάδα εντατικής θεραπείας 6. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας ο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονται 12 ασθενείς στην κλινική COVID και 2 στην μονάδα εντατικής θεραπείας COVID.

Στα Γιάννενα το τελευταίο διάστημα, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μάλιστα στατιστικά μπορώ να πω ότι τα κρούσματα που παρουσιάζονται καθημερινά μέσα από τις δειγματοληψίες που γίνονται έχουν πέσει αισθητά.

Σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 45 ασθενείς στις μονάδες λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, 6 στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου καθώς επίσης και 18 ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το “Χατζηκώστα”.

Στο Ρίο είναι 10 κλίνες μαζί με την αρνητική πίεση εντατικής θεραπείας, είναι 6 στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και από το πρωί έχουμε 6 επιπλέον κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας για COVID στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε επίσης άλλες 6 κλίνες” ανέφερε χαρακτηριστικά σε έναν απολογισμό της κατάστασης που επικρατεί.

Ο κ. Καρβέλης συνέχισε λέγοντας ότι “.. όπως πολύ σωστά είπε και ο υπουργός Υγείας ο κ. Κικίλιας, όλη η χώρα είναι μία υγειονομική περιφέρεια. Όπου χρειάζεται να βοηθήσουμε, θα βοηθήσουμε, δεν υπάρχουν όρια. Έχουμε ένα περιστατικό στο Ρίο το οποίο νοσηλεύουμε από τα Κύθηρα, έχουμε δύο περιστατικά στα Γιάννενα από τα Γρεβενά, οτιδήποτε χρειαστεί και αναλόγως με την δυναμικότητα που έχουμε και την πληρότητα που έχουμε σε καθημερινή βάση, όπου χρειαστεί να βοηθήσουμε θα το κάνουμε άμεσα.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, η εκτίμηση μου είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη από πλευράς κρουσμάτων κι αυτό το οποίο πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς, είναι να τηρεί απόλυτα αυτό που ονομάζουμε ατομική ευθύνη, φορώντας τη μάσκα, μέσα και έξω σε όλους τους χώρους, την κοινωνική αποστασιοποίηση και την αυστηρή καθαριότητα.

Μόνο έτσι θα αναχαιτίσουμε την κατάσταση, μέχρι να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως προβλέπω, το εμβόλιο και τα κατάλληλα φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας” κατέληξε ο κ. Καρβέλης.

Όλη η επικαιρότητα