Ηλεία Υγεία

Γ. Καρβέλης: «Η διασπορά του ιού οφείλεται στη μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει»

«Καλώ όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν αμέσως»

Η διασπορά του ιού στην Ηλεία και σε όλη την Δυτική Ελλάδα, προβληματίζει τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς», ότι η διασπορά αυτή οφείλεται κυρίως στη μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της επιστροφής νεαρών ατόμων, επί το πλείστον, από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τόνισε πάντως ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελεγχθεί ο ιός και μάλιστα γίνονται και θα γίνονται στην Ηλεία συνεχείς έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

«Η διασπορά αυτή του ιού οφείλεται στην μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει, και αφορά κυρίως την κινητικότητα πληθυσμού νέων ηλικιών. Προφανώς υπάρχουν και συναθροίσεις που γίνονται, είτε για κοινωνικούς λόγους, είτε για αναψυχή, υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις πολιτών που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς για διακοπές και επανέρχονται. Όλα αυτά είναι μέσα στις αιτίες που φέρνουν μία διασπορά του ιού στην κοινότητα. Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, κάναμε και θα κάνουμε πάρα πολλούς ελέγχους στην Ηλεία. Συγκεκριμένα έγιναν έλεγχοι και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, όπως και στην Ορεινή Ηλεία, στην Αγία Άννα. Κάνουμε συνεχώς όσους περισσότερους δειγματοληπτικούς ελέγχους γίνεται, προκειμένου να εντοπίσουμε πώς κινείται η διασπορά μέσα στην κοινότητα».

«Απευθύνω έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες»

Επίσης ο κος Καρβέλης τόνισε ότι υπάρχει αυτή την περίοδο μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών στις νοσηλευτικές μονάδες όλης της Δυτικής Ελλάδας, που όμως αντιμετωπίζονται και φυσικά κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση συμπολιτών για νοσηλεία σε νοσηλευτικές μονάδες, όμως αντιμετωπίζονται όλα τα συμβάντα. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να αντιμετωπιστεί όλη αυτή η κατάσταση, είναι και ο εμβολιασμός όσων συμπολιτών μας δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Θα ήθελα να απευθύνω και μία παράκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Έχουμε αρκετές εμβολιαστικής γραμμές παντού . Ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούν να προσέλθουν όπου επιθυμούν και να κάνουν το εμβόλιο».

«Δεν υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ηλεία»

Όσον αφορά τώρα τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε ότι είναι λίγοι αυτοί και μάλιστα το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ηλεία.

«Υπάρχουν κάποιοι υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Σίγουρα όμως τέτοια προβλήματα δεν είναι έντονα στην Ηλεία».

Όλη η επικαιρότητα