Ποδόσφαιρο

Γ. Κούτσης: «Πανηλειακός, η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου!»

Ακούστε το άρθρο

«Ελπίζω να βρει το δρόμο του και να επανέλθει εκεί που του αξίζει»! 

Έναν πολύ γνώριμο τεχνικό στους φιλάθλους της Ηλείας και ιδίως του Πανηλειακού, τον Θεσσαλονικιό Γιώργο Κούτση , φιλοξενεί σήμερα η «Πατρίς της Δευτέρας»! Ο Γιώργος , στο πέρασμά του από την Ηλεία και τον πάγκο του Πανηλειακού, όχι μόνο άφησε το στίγμα του, αλλά αγαπήθηκε όσο λίγοι…, αλλά  και αγάπησε και ο ίδιος τον τόπο μας, όσο λίγοι!!!

Ποιος είναι  ο  Γιώργος  Κούτσης

Ο  Γιώργος Κούτσης είναι γεννημένος στις 10 Σεπτεμβρίου 1973, έχει πλούσια καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με περισσότερες από 450 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική,  με ομάδες όπως τον Πανελευσινιακό, Άρη, ΠΑΟΚ, Αγροτικό Αστέρα, Ατρόμητο Αθηνών, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις,  καθώς και με την Εθνική Ελλάδος, έχοντας 6 συμμετοχές . Αναλυτικά:

1993 -1995 ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 33 (2 Γκ.)
1995-1996 ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
1996-1998 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   78 (8 Γ)
1999-2001 ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 75 (9 Γ)
2002-2004 ΠΑΟΚ 73 (7 Γ)
2004-2005 ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 13 (0)
2005-2007 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 61 (4 Γ)
2007-2011 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 99 (9 Γ)
και είχε 20 Συμμετοχές στο UEFA με 1 γκολ

Σαν προπονητής ξεκίνησε τη σεζόν 2011-2012 στον Αγροτικό Αστέρα (Β’), κι έπειτα, Παναχαική (Β’) 2012-2013 (Νοέμβριο ως Μάρτιο), Φωκικός (Β’) 2013-2014 (όλη τη σεζόν), Ηρακλής Ψαχνών (Β’) 2014-2015 (από αρχή σεζόν ως Νοέμβριο), Ολυμπιακός Βόλου (Β’) 2014-2015 (Νοέμβριο ως Ιανουάριο) και Αγροτικός Αστερας (Β’) 2014-2015 (Φεβρουάριος ως Μάρτιος). Τη σεζόν 2016 – 17 δούλεψε στον Πανηλειακό, κατόπιν ανέλαβε τη Νίκη Βόλου(2017 – 18), και έπειτα τον Παναργειακό(2018 – 19). Και φυσικά πέρυσι και από την 4η αγωνιστική  του 7ου ομίλου της Γ΄ εθνικής , ανέλαβε τον Αστέρα Βλαχιώτη, τον οποίο οδήγησε στην άνοδο και την FootballLeague!

Γιώργο   πως βιώνεις αυτή τη νέα καραντίνα, και  αν περίμενες αυτή τη νέα παράταση έως την 7η  Ιανουαρίου?

« Με όσα  βλέπαμε και ακούγαμε να συμβαίνουν γύρω μας, περιμέναμε από την ώρα που ξεκίνησε η Γ΄ εθνική κατηγορία, ότι κάποια στιγμή θα  πηγαίναμε  σε δεύτερη καραντίνα! Και βέβαια από τη στιγμή που τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνοντας, ήταν αναμενόμενο και η παράταση της καραντίνας έως την 7η Ιανουαρίου και βλέπουμε! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε ακόμα ξεφύγει, και ότι στις 8 Ιανουαρίου θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, και εμείς οι λάτρεις του αθλητισμού στους αγωνιστικούς χώρους»!

Πότε βλέπεις την επιστροφή στα πρωταθλήματα?

«Επειδή ακόμα η κατάσταση είναι δύσκολη και γύρω μας καθημερινά χάνονται συνάνθρωποι μας, και ιδίως εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Β. Ελλάδα το βιώσαμε περισσότερο, θέλω να πιστεύω και με την έλευση του εμβολίου, ότι μπορεί… να επιστρέψουμε στις προπονήσεις κάποια  στιγμή! Καθώς απαιτείτε ένας εύλογος χρόνος προσαρμογής όλων μας, ώστε να μην έχουμε συνεχείς τραυματισμούς! Αυτό θα σημάνει αυτόματα,  έναν αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν το πρωταθλήματα , με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη έως το τέλος Ιουνίου και οποίος αντέξει φυσικά»!

Όμως το ερώτημα είναι ποιος θα επιβαρύνεται με τα τεστ?

«Σίγουρα και αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, καθώς οι ερασιτεχνικές κυρίως ομάδες,  είναι λίγο δύσκολο έως αδύνατο θα έλεγα,  να επιβαρύνονται  με τα τέστ, αν η πολιτεία η έστω η ΕΠΟ, δεν αναλάβουν αυτά τα έξοδα! Και φυσικά σε καμία περίπτωση οι παίκτες δεν θα είναι αυτοί που ξέραμε στην αρχή της σεζόν! Ο Κορωναιός έχει αφήσει το στίγμα του σε όλους μας, και θα περάσει χρόνος, για να βρούμε τον κανονικό μας εαυτό»!

Γιώργο παρακολουθείς το Ηλειακό ποδόσφαιρο και ιδίως τον Πανηλειακό?

«Μπορεί να ζω μακριά από την Ηλεία αυτή την περίοδο, αλλά ελέω τον διαφόρων σαΐτ, πάντα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα , εκεί που έχω δουλέψει! Πόσο μάλλον στην Ηλεία και ιδιαίτερα στον Πύργο? Όπου έχω αφήσει μόνο φίλους, και ο Πανηλειακός σας το λέω για πρώτη φορά, είναι το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου!!! Να ξέρεται λοιπόν, πως ο Πανηλειακός είναι μεγάλη ομάδα, και είναι κρίμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται αγωνιζόμενος στην Α1  της ΕΠΣ Ηλείας! Ελπίζω και επιθυμώ ο Πανηλειακός  να βρει το δρόμο του και να επανέλθει εκεί που του αξίζει!  Αυτή η ομάδα άλλωστε έχει ιστορία και βαριά φανέλα, εκπροσωπεί  μια μεγάλη πόλη , με ένα γήπεδο «στολίδι» , και έναν  νομό με έμφαση στο Ποδόσφαιρο!  Μπορεί δε να έχει νέα παιδιά, όμως αυτά έχουν ως κίνητρο την διάκριση,  και για αυτό  έχω  μάθει ότι   τα  έδιναν  όλα στους αγώνες τους έως τη διακοπή, καθώς ο στόχος της ομάδας, είναι η άνοδος στη Γ΄ εθνική. Κατόπιν θα πρέπει να βρεθεί ένας  ισχυρός παράγοντας, που θα οδηγήσει όσο ψηλά γίνεται τον Πανηλειακό!

Μπορεί να σε δούμε κάποια στιγμή και πάλι στην Ηλεία? ?

«Την Ηλεία  όπως  σας προανέφερα, την αγαπάω και μαζί και κάποιες  από τις ομάδες της, όπως τον Πανηλειακό ! Πέρασα πολύ ωραία στον Πύργο, με αγάπησε ο κόσμος και οι παράγοντες, και  έφυγα σαν φίλος! Είμαι όπως γνωρίζεται επαγγελματίας προπονητής, και φυσικά είμαι πάντα ανοικτός σε κάθε πρόσκληση! Για αυτό στη ζωή και ιδίως στο ποδόσφαιρο, τίποτα  να μην αποκλείεται»!

Γιώργο δυο λόγια για τη «Σούπερ – Λίγκ, και ιδίως τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκες για χρόνια?

« Ο Άρης έχει κάνει την υπέρβαση έως τώρα, και είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος! Δείχνει μια σταθερή πορεία, μπορεί να συνεχίσει έτσι και να διεκδικήσει  μέχρι ένα σημείο το πρωτάθλημα! Αντίθετα ο ΠΑΟΚ , βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς αλλάζει ρότα , επενδύοντας στα δικά του παιδιά! Και βέβαια και φέτος, το πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι φυσικά ο Ολυμπιακός, καθώς έχει μια σταθερή πορεία, και ένα ποιοτικό ρόστερ»!

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα μας ως επίλογο, τι θα έλεγες?

«Πρώτα  από όλα υγεία και μόνο υγεία σε όλο  τον κόσμο!  Σε αυτή  τη δύσκολη  στιγμή που όλοι βιώνουμε, εξ αιτίας του Κορωναιού, η υγεία όλων μας είναι το υπέρτατο αγαθό!  Ας  ξεπεράσουμε λοιπόν  αυτό τον κίνδυνο και όλα πιστεύω ότι θα πάνε καλά! Εύχομαι επίσης σε όλους  τους  συμπατριώτες σας καλή Χρονιά, και φυσικά για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού ιδιαίτερα, γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, και το 2021 να είναι  ένας χρόνος  επανεκκίνησης σε  όλους τους τομείς της ζωής μας »!

Όλη η επικαιρότητα