Ηλεία

Γ. Λέντζας: Οκτώβριο έτοιμο το Δημοτικό Ανδραβίδας

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας προσωρινά διασκορπισμένους σε διάφορες  αίθουσες άλλων σχολείων της Ανδραβίδας, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το νέο σχολείο που θα στεγάζεται σε αίθουσες προκάτ.

Χθες υπήρξε συνάντηση  του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα  με εκπροσώπους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις.

Ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Βρεθήκαμε σήμερα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, τους διευθυντές όλων των σχολείων, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, καθώς και των νηπιαγωγείων Ανδραβίδας , έτσι ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τη νέα σχολική χρονιά. Τα έργα που αφορούν στην μετεγκατάσταση του Δημοτικού σχολείου έχουν προχωρήσει και σε συνομιλία που είχα με τον εργολάβο μου είπε ότι απομένουν λίγα ακόμη πράγματα, δηλαδή να έρθουν οι αίθουσες που έχουν παραγγελθεί  από την εταιρεία και πιστεύει ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα είναι εδώ και από κει και μετά αυτές οι αίθουσες πρέπει να συνδεθούν ηλεκτρολογικά και υδραυλικά. Θεωρούμε ότι αρχές Οκτώβρη στο σχολείο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στο βασανιστήριο που είχαν υποστεί πέρυσι οι γονείς με τις μεταφορές των τάξεων στο Νεοχώρι. Μιλήσαμε γι’ αυτές τις τρεις βδομάδες  από το άνοιγμα των σχολείων είτε στις 7 είτε στις 14 Σεπτέμβρη για το πού θα στεγαστούν οι τάξεις . Αποφασίσαμε να έρθουν δύο τάξεις στο Γυμνάσιο, δύο στο Λύκειο και μια στο νηπιαγωγείο, ενώ τέσσερις θα μείνουν στο υφιστάμενο κτίριο του σχολείου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε το υφιστάμενο πρόβλημα το κτιριακό. Συμφωνήσαμε σε αυτά, κάτι που είναι προσωρινό για τρεις βδομάδες και μετά θα το δημοτικό θα εγκατασταθεί στις νέες αίθουσες  ».

Όλη η επικαιρότητα