Γ Εθνική

Γ. Λέντζας: «Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, ο κόσμος έχει χάσει την όρεξη του!»

Τους δικούς τους όρους προκειμένου να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , όπως γράψαμε και στο φύλλο του Σαββάτου, θέτουν οι 13 ομάδες που συμμετέχουν στον 9ο Όμιλο της Γ΄ εθνικής , μεταξύ των οποίων φυσικά και οι δικοί μας , ΠΑΟΒ και Αίας Γαστούνης .

Τα σωματεία απαιτούν από την ΕΠΟ και την Πολιτεία συγκεκριμένα πράγματα, που θα τους τονώσουν οικονομικά, προκειμένου να μην αφανιστούν, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Με αφορμή λοιπόν το γεγονός αυτό, η «Πατρίς της Κυριακής» επικοινώνησε  με τον  Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης , γιατρό και επίτιμο πρόεδρο του ΠΑΟΒ κ. Γιάννη  Λέντζα,  ο οποίος  όπως πάντα  άλλωστε, μίλησε  για όλα:

 Πως βλέπετε  την κατάσταση  έως τώρα με τον ιό?

«Όπως  και εσείς  βλέπετε και το ζείτε άλλωστε  με την δουλειά που κάνετε, είμαστε εν μέσω θα σας έλεγα της πανδημίας, με τα κρούσματα , οι διασωληνομένοι και οι θάνατοι να αυξάνονται! Έτσι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή την ώρα είναι πάρα πολύ παρακινδυνευμένη! Με τον  κόσμο να έχει χάσει το ηθικό του, και ελάχιστοι να είναι αυτοί , που σκέφτονται το ποδόσφαιρο»!

Δηλ. κ. Λέντζα  δεν βλέπετε γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα?

«Τουλάχιστον  με βάση όσα σας προανέφερα, έως την 7η Ιανουαρίου δεν βλέπω επιστροφή με τίποτα!  Τουλάχιστον  από την  πλευρά μου με την ιδιότητα και του γιατρού, θα σας έλεγα δεν βλέπω επιστροφή  πριν το τέλος Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει, ότι αν οι αγώνες αρχίσουν τον  Μάρτιο, θα πρέπει οι ομάδες  να ξεπεράσουν  τον εαυτό τους για να αντέξουν, ιδίως και χωρίς φιλάθλους! Για αυτό για να ξεκινήσει πάλι  το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής,  χρειάζονται  κάποιες προϋποθέσεις, και είμαι απόλυτα  σύμφωνος , με τους όρους προκειμένου να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , που  θέτουν οι 13 ομάδες που συμμετέχουν στον 9ο Όμιλο της Γ΄ εθνικής»!

Ποιες  είναι αυτές  οι προϋποθέσεις?

«Χρειάζεται η Ελληνική Πολιτεία και η ΕΠΟ να  πάρουν  μια δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν τις ομάδες!  Και το βασικότερο όλων μια  σημαντική επιχορήγηση που θα κάνει τις ομάδες  να  «ανασάνουν»!  Άλλωστε όταν δεν υπάρχουν θεατές στο γήπεδο,  δεν υπάρχουν και  χορηγίες  προς  τις ομάδες!  Δηλ. μιλάμε για ένα πρωτάθλημα όπου   το βάρος…, το σηκώνουν μόνο οι παράγοντές του!  Μέχρι πότε όμως θα σηκώνουν το βάρος ερασιτέχνες  παράγοντες, που  ιδίως αυτή την εποχή,  υποφέρουν και αυτοί,  όπως άλλωστε όλος ο κόσμος»!

κ. Λέντζα   όμως είμαστε προ των πυλών… του εμβολίου, άρα  και ποιο κοντά στην επιστροφή στα γήπεδα?

«Το εμβόλιο  είναι γεγονός ότι  έρχεται και στην  Ελλάδα,  όμως αυτό δεν σημαίνει ότι την επομένη  όλοι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού θα μπούμε  στα γήπεδα!  Το εμβόλιο  κατά του Κορωναιού , για να περπατήσει…, θέλει τουλάχιστον δυο μήνες! Για αυτό και σας προανέφερα ότι δεν βλέπω επιστροφή , πριν το τέλος Φεβρουαρίου! Άλλωστε  αυτό θα το αποφασίσει ο ΕΟΔΥ, και  κανένας  άλλος»!

Σας  απασχολεί  το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί η σεζόν, και να γίνει κάτι ανάλογο με την περσινή?

«Δεν  το σκέπτομαι καθόλου, γιατί ξέρω ιδίως στη Γ΄ εθνική,  οι περισσότεροι παίκτες  είναι επαγγελματίες, και ζουν αυτοί και οι οικογένειες  τους,  από το ποδόσφαιρο! Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν η ΕΠΟ  βοηθήσει τους παίκτες  με  ένα  επίδομα, κάτι που κάνει η πολιτεία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους»!

Όλη η επικαιρότητα