Ηλεία

Γ.Λυμπέρης: «Προχωράμε τα δημοπρατημένα έργα, προγραμματίζουμε νέα για την Αμαλιάδα που όλοι ονειρευόμαστε»

Ακούστε το άρθρο

Η υλοποίηση της βασικής δέσμευσης που έχει αναλάβει έναντι των κατοίκων του Δήμου, για να επανέλθει η περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά, αποτελεί το βασικό στόχο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε,  κινείται από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Δήμου και όπως ξεκαθαρίζει, με την ίδια τακτική θα συνεχίσει. Έτσι παράλληλα με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων –όπως η υπογειοποίηση των δικτύων στις πλατείες –  στα έργα που είχαν προγραμματιστεί και δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ο κ. Λυμπέρης  ήδη έχει στοχοποιήσει και είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει νέα που θα αλλάξουν οριστικά την εικόνα της Αμαλιάδας.

Το  έργο της « Αστικής Ανάπλασης Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου Αμαλιάδας», που ήδη υλοποιείται , αποτελεί τη χαρακτηριστική περίπτωση αυτών, που κατά την εκκίνησή του εντοπίστηκαν αρκετές ελλείψεις και χρειάστηκαν δεκάδες παρεμβάσεις για να προχωρήσει και εν τέλει να παραδοθεί στους κατοίκους της Αμαλιάδας, προς χρήση. Ο Δήμαρχος Ήλιδας και οι συνεργάτες του κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα, να «τακτοποιήσουν» το έργο και πλέον οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα παραδοθούν εντός των χρονικών ορίων που αναφέρονται στη σχετική σύμβαση.

«Δεν έχω μάθει να πυροβολώ τα πόδια» δήλωσε ο κ. Λυμπέρης για να συνεχίσει λέγοντας «όλες μου οι αποφάσεις, στα δεκαέξι χρόνια Δήμαρχος, πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση και τώρα ξανά Δήμαρχος, λαμβάνονται με γνώμονα το καλύτερο για το Δήμο Ήλιδας. Αυτό έχω μάθει να κάνω. Να παλεύω για τον τόπο που όλοι ζούμε και αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το αλλάξω».

«Σε αυτό το πλαίσιο», συνέχισε ο κ . Λυμπέρης , «κινούμαι και τώρα. Υπήρχαν έργα που είχαν δημοπρατηθεί αλλά δεν είχαν προβλεφθεί σημαντικές παρεμβάσεις. Απλά να αναφέρω πως προχωρούσαμε στη ανάπλαση των πλατειών της Αμαλιάδας χωρίς να έχουμε εντάξει την υπογειοποίηση των δικτύων. Με τους συνεργάτες μου καταφέραμε να ταχτοποιήσουμε τη μελέτη, να βρούμε χρήματα και να κλείσουμε οριστικά το έργο που σήμερα προχωρά.

Παράλληλα έχουμε ήδη καθορίσει τους στόχους μας για τα νέα έργα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα ευχάριστα. Το μόνο για το οποίο μπορώ να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Αμαλιάδας είναι πως στο τέλος αυτής της τετραετίας θα έχουμε όλοι την πόλη που ονειρευόμαστε».

Όλη η επικαιρότητα