Γ Εθνική

Γ. Μπαρμπαρούσης: «Μου λείπει η Ηλεία και κάποια μέρα θα γυρίσω!»

Ακούστε το άρθρο

Τον  30 χρόνο (24/10/1990) μέσο  με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργο Μπαρμπαρούση, που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Πανηλειακού την σεζόν 2018 – 19  στη Γ Εθνική με 19 τέρματα, ενώ έχει περάσει από Δόξα Ν. Μανωλάδας και Αστέρα  Αμαλιάδας , φιλοξενεί σήμερα  η «Πατρίς – Σπορ»!

Ο 30 χρόνος (24/10/1990) επιθετικός πέρυσι είχε  23 συμμετοχές και 7 γκολ με τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου, όπου και αγωνίστηκε! Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στον Ηρακλή Αστακού, όπου και κατάγεται,  ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αμφίλοχο, Άρη Αιτωλικού, Ζακυνθιακό , Δόξα Νέας Μανωλάδας, Αστέρα Αμαλιάδας και Πανηλειακό, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην Ηλεία!  Πέρυσι όπως προαναφέραμε, φόρεσε τη φανέλα της ΠΑΕ Διαγόρα Ρόδου. Ώσπου  το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931 τον  έφερε στην  ομάδα της, με στόχο τα πολλά τέρματα τη νέα αγωνιστική χρονιά, στο πρωτάθλημα της FootballLeague, περιόδου 2020 – 21, η οποία  όμως ακόμα ελέω Κορωναιού δεν  πρόλαβε να ξεκινήσει, και αυτή  την ώρα ουδείς γνωρίζει  το πότε θα γίνει αυτό!

Γιώργος   πως βιώνεις αυτή τη νέα καραντίνα, και  αν περίμενες αυτή τη νέα παράταση έως την 7η  Ιανουαρίου?

«Αρχικά  δεν ήταν τίποτα αναμενόμενο, έχοντας ξεκινήσει προετοιμασία με τη νέα μου ομάδα το Αιγάλεω.  Με όσα  βλέπαμε και ακούγαμε όμως  να συμβαίνουν γύρω μας, περιμέναμε από ώρα  σε ώρα, ότι κάποια στιγμή θα  πηγαίναμε  σε δεύτερη καραντίνα, και ιδίως  από τη στιγμή που δεν άρχιζε και πήγαινε συνεχώς πίσω, το πρωτάθλημα της FootballLeague! Και βέβαια από τη στιγμή που τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνοντας, ήταν αναμενόμενο και η παράταση της καραντίνας έως την 7η Ιανουαρίου και βλέπουμε»!

Πότε βλέπεις την επιστροφή στο πρωτάθλημα?

«Επειδή ακόμα η κατάσταση είναι δύσκολη και γύρω μας καθημερινά χάνονται συνάνθρωποι μας, θέλω να πιστεύω και με την έλευση του εμβολίου, ότι μπορεί… να επιστρέψουμε στις προπονήσεις στις 8 Ιανουαρίου! Άλλωστε είναι πολύ μεγάλη αδικία, να αγωνίζονται κανονικά οι ομάδες της Σουπερ Λιγκ 1, και αυτές της Σούπερ – Λιγκ 2  να  έχουν ξεκινήσει προπονήσεις! Άλλωστε και εμείς επαγγελματίες είμαστε και το 99%  των παικτών ζει από το ποδόσφαιρο! Ώστε να ξεκινήσουμε τους επίσημους αγώνες από αρχές Φεβρουαρίου, καθώς απαιτείτε ένας εύλογος χρόνος προσαρμογής όλων μας, ώστε να μην έχουμε συνεχείς τραυματισμούς! Αυτό θα σημάνει αυτόματα,  έναν αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη έως το τέλος Ιουνίου και οποίος αντέξει φυσικά»!

Όταν λες όποιος αντέξει… αφορά και την ομάδα σου το Αιγάλεω ?

«Πιστεύω  πως η ομάδα μου  το Αιγάλεω , όχι μόνο θα αντέξει,  αλλά και θα έχει  μια πολύ καλή πορεία,  έχοντας  ως  πρωταρχικό στόχο την άνοδο!  Επειδή δουλεύει σε επαγγελματικά  πρότυπα, και στηρίζεται σε έναν κορμό παικτών, με μεγάλη εμπειρία σε ανώτερες κατηγορίες, αλλά και αξιόλογα παιδιά! Γιαυτό και οι αντίπαλοί μας  θεωρούν από τα φαβορί της κατηγορίας, όμως εμείς  δεν πετάμε στα σύννεφα…, κρατώντας χαμηλούς τόνους»

Αλήθεια  Γιώργο το κλίμα πως είναι στο Αιγάλεω ?

«Όπως σας  προανέφερα, ο ιστορικός σύλλογος  που λέγεται Αιγάλεω, κινείται σε επαγγελματικά πρότυπα, έχοντας μια  σοβαρή διοίκηση  με επικεφαλής τον αεικίνητο πρόεδρο  μας κ. Μπαλτόγλου , που είναι κοντά στους παίκτες, ακόμα και τώρα που είμαστε  σε καραντίνα! Άλλωστε μεταξύ μας δεν έχουμε «χαθεί», καθώς οι επαφές υπάρχουν μεταξύ των συμπαικτών μας και του προπονητή, ακολουθώντας βέβαια ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με  τις  προπονήσεις στο γήπεδο, αλλά τι να κάνουμε ?».

Παρακολουθείς  τις Ηλειακές  ομάδες και τα τοπικά πρωταθλήματα?

«Θα  σας έλεγα  ψέματα, ανά σας έλεγα επειδή αγωνίζομαι από πέρυσι στη FootballLeague,  ότι δεν παρακολουθώ τα πάντα! Τόσο τον 9ο όμιλο των Ηλειακών ομάδων, όσο και τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ!  Άλλωστε έχω φίλους σε πολλές ομάδες, ενώ για προσωπικούς λόγους, κατεβαίνω τακτικά στην Αμαλιάδα! Άλλωστε έχω συνδέσει την καριέρα μου με την Δόξα Ν. Μανωλάδας έχοντας μια εκπληκτική χρονιά ως «νεοφώτιστη» στη Γ΄ εθνική, με τον Αστέρα Αμαλιάδας,  όπου  πήραμε την άνοδο για τη Β΄ εθνική , αλλά μας «έφαγε»… η τιμωρία της ΕΠΟ, και τον Πανηλειακό , όπου πέτυχα 19 γκολ, παραμένοντας άνετα στη Γ΄ εθνική! Πιστεύω δε πως ο Πανηλειακός με ρόστερ που διαθέτει είναι και το φαβορί στην Α1 της  ΕΠΣΗ, ενώ ο Αστέρας Αμαλιάδας αν ενισχυθεί λίγο ακόμα τον Ιανουάριο, μπορεί να είναι ισάξιος αντίπαλός του»!

Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή  να επιστρέψεις  στην Ηλεία?

«Να  ξέρεται πως όλα είναι πιθανά! Γιατί δεν σας κρύβω  όπως σας προανέφερα άλλωστε, ότι μου λείπει ο νομός Ηλείας! Μου λείπουν  οι φίλοι μου και οι παρέες μου!  Άλλωστε  όπου και αν αγωνίστηκα έχω αγαπηθεί, όχι μόνο από παράγοντες και συμπαίκτες, αλλά και τους φιλάθλους! Όμως δεν γινόταν αλλιώς, καθώς είμαι επαγγελματίες! Έτσι αποφάσισα για τα τελευταία δυο χρόνια  τουλάχιστον να ξενιτευτώ και πάλι, και ύστερα βλέπουμε. Πάντως να ξέρεται κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Ηλεία, για να ολοκληρώσω την καριέρα μου» !

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα μας ως επίλογο, τι θα έλεγες Γιώργο?

«Πρώτα  από όλα υγεία και μόνο υγεία σε όλο  τον κόσμο!  Σε αυτή  τη δύσκολη  στιγμή που όλοι βιώνουμε, εξ αιτίας του Κορωναιού, η υγεία όλων μας είναι το υπέρτατο αγαθό!  Ας  βγούμε λοιπόν νικητές από  αυτό τον κίνδυνο,  και όλα πιστεύω ότι θα πάνε καλά! Εύχομαι επίσης σε όλους    καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά με αγάπη, και φυσικά για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού ιδιαίτερα, γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους»!

Όλη η επικαιρότητα