Ηλεία

Γ.Ν. Ηλείας: Προχωρά το Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό στο Πελόπιο

Εξελίξεις θα έχουμε σύντομα στο θέμα της λειτουργίας του κέντρου ημέρας ατόμων με αυτισμό στο Πελόπιο.

Όπως έγινε γνωστό το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας προχωράει τις διαδικασίες για την έγκριση σκοπιμότητας για τη δημιουργία αυτού του κέντρου ημέρας, για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες, οι οποίοι έχουν διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Ήδη έχει υπάρξει η αποστολή αιτήματος στην τομεακή επιτροπή ψυχικής υγείας προκειμένου αυτή να γνωμοδοτήσει ως προς την αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτής της δομής.

Να τονιστεί εδώ ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλείας κ. Χριστόπουλος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για αυτήν την δομή, αφού το συνολικό κόστος προμήθειας του εξοπλισμού και εκτέλεσης των απαραίτητων εργασιών είναι αρκετά υψηλό και ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 65.000 ευρώ ενώ το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος λειτουργίας του ανέρχεται περίπου στις 450.000.

Η δημιουργία αυτής της δομής βέβαια είναι διαχρονική προσπάθεια αφού έχει ξεκινήσει το 2019 από τον προηγούμενο διοικητή τον κο Κώστα Διαμαντόπουλο ενώ υπάρχει και η στήριξη από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και συγκεκριμένα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, όπως και τον δήμαρχο αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιοπούλο.

Τα άτομα που θα φιλοξενηθούν στο κέντρο θα μπορούν να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα τους, και θα μπορούν να ασχοληθούν με αρκετές δεξιότητες όπως την μαγειρική, την κηπουρική και πολλά ακόμα.

Όλη η επικαιρότητα