Ηλεία

Γ.Ν. Ηλείας: Τέσσερις ακόμη ασθενείς πήραν εξιτήριο από τη μονάδα Covid-19

Ευχάριστα νέα είχαμε χθες από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου αφού 4 ακόμη ασθενείς πήραν εξιτήριο από τη μονάδα covid-19 και επέστρεψαν στις οικίες τους, καθότι η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε σημαντικά και δεν χρήζουν πλέον νοσηλείας.

Πλέον στην απλή μονάδα covid-19 νοσηλεύονται 12 ασθενείς, ενώ στη μονάδα ΜΕΘ covid-19 νοσηλεύεται η 78χρονη γυναίκα, που όλοι στο νοσοκομείο περιμένουν σύντομα να επιστρέψει στην απλή μονάδα και κατόπιν στους οικείους της.

O ΕΟΔΥ εν τω μεταξύ ανακοίνωσε χθες 1.044 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105.271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

Στην Ηλεία είχαμε 6 νέα κρούσματα, ενώ 7 κρούσματα είχαμε στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας. 
600 πολίτες  νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Κάτω από τη μονάδα ο Δείκτης Αναμετάδοσης RT

Κάνοντας χρήση της λέξης «επιτέλους» η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε σήμερα για μείωση των κρουσμάτων και της θετικότητας καθώς είπε ότι ο δείκτης RT έπεσε κάτω από το 1 σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Δυστυχώς, όπως τόνισε, η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η κ. Παπαευαγγέλου προσέθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που ξεκίνησαν από την αρχή του μήνα δεν τηρήθηκαν από όλους και αυτό -όπως είπε- δεν χρειάζεται κάποια επιστημονική εξήγηση, καθώς το βλέπουμε στους δρόμους.

Αναφερόμενη στα χθεσινά κρούσματα είπε ότι 255 αφορούν στην Αττική, 213 στην Θεσσαλονίκη και 49 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα.

Παναγιώτης Αρκουμανέας:  Απαράδεκτα και ψευδή τα δημοσιεύματα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως απαράδεκτα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων στη χώρα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό, ο κ. Αρκουμανέας, τόνισε πως «τέτοια δημοσιεύματα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν το έργο εκατοντάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων του ΕΟΔΥ και άρα και της χώρας μας».

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες και τις καταγγελίες περί «σκοτεινών» συμβάσεων του ΕΟΔΥ με ιδιωτικές εταιρείες.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές συμβάσεις που αναφέρονται στα ίδια δημοσιεύματα είπε ότι από τις 2 Ιουνίου 2020 υπάρχει αναρτημένη στη Διαύγεια συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά τις ΚΟΜΥ και ότι αυτές οι κινητές μονάδες καταγραφής αναφέρονται στο ΕΟΔΥ. Τέλος τόνισε ότι «όλα αυτά βλάπτουν την προσπάθεια σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πανδημία στη χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι ο Δείκτης Θετικότητας στην Αττική βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 7,5% και συνολικά στη Θεσσαλονίκη είναι στο 9,18%. Σε ότι αφορά την Αττική υπάρχουν 52 κενές κλίνες ΜΕΘ καθώς από τις 229 είναι κατειλημμένες οι 177.

Όλη η επικαιρότητα