Εκπαίδευση

Γ. Παναγιωτόπουλος: «Αγνόησαν προκλητικά το τμήμα Μουσειολογίας»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Αγνόησαν προκλητικά το Τμήμα Μουσειολογίας, για συμμετοχή στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε αντίθεση με Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αν. καθηγητής κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας σήμερα 22/2 με ουσιαστικό αποκλεισμό από την ευχέρεια να εκφράσει την άποψή του, το Τμήμα Μουσειολογίας.

Αντίθετα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.

Όπως είναι γνωστό, η συμμετοχή στην διαδικτυακή σύνδεση, γίνεται κατόπιν προσκλήσεως  με εκχώρηση εξουσιοδότησης και όχι αυτόβουλα.

Αναρωτιέμαι εάν σημαίνει κάτι αυτό.

Ο κ. Περιφερειάρχης χρειαζόταν την άποψη και τις θέσεις, μόνο των εκπροσώπων (φοιτητών και Καθηγητών)  των τμημάτων του Πανεπιστημίου, από την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα και όχι των τμημάτων της Ηλείας;

Θεωρεί ελάσσονος σημασίας την ενημέρωση από τους φοιτητές και καθηγητές  του τμήματος Μουσειολογίας;

Στην αναγκαιότητα  για δημιουργία περιφερειακής συνείδησης και συνέπεια αυτού,  ισόρροπης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα δε στο κορυφαίο διακύβευμα  για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής ζωής στην Ηλεία, γνώμη μου είναι, ότι είναι ανεπίτρεπτοι, λίαν επιεικώς, τέτοιοι αποκλεισμοί».

Όλη η επικαιρότητα