Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Εργαστήριο εικονογράφησης παιδικού παραμυθιού

Στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ξεκινάει την υλοποίηση του 2ου Συνοδευτικού Μέτρου: Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών «Εργαστήριο εικονογράφησης παιδικού παραμυθιού».

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει Συνοδευτικά Μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Ως Συνοδευτικά Μέτρα νοούνται δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση και επανένταξη των ωφελούμενων.

H συγκεκριμένη δράση που απευθύνεται σε παιδιά περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση σειράς εργαστηρίων εικονογράφησης παιδικού παραμυθιού, με θέμα σχετικό με την υγιεινή διατροφή.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τεχνικής της αφήγησης μιας ιστορίας μέσω εικόνων. Ταυτόχρονα, το θέμα της ιστορίας θα επιλεγεί να είναι σχετικό με την υγιεινή διατροφή, ώστε να μπορέσει το εργαστήριο θα λειτουργήσει παιδευτικά, μεταφέροντας στα παιδιά μηνύματα για τη συνειδητοποίηση βασικών αρχών της διατροφής και της υγιεινής ζωής. Τέλος, μέσω του εργαστηρίου τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να χαίρονται το αποτέλεσμα της σύνθεσης και της συνεργασίας. Το τελικό αποτέλεσμα της σειράς εργαστηρίων, δηλαδή το εικονογραφημένο παραμύθι θα εκδοθεί σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου (pdf).

Το πρώτο εργαστήριο της δράσης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 21/4/2021 και ώρα 18:00, μέσω τηλεκπαίδευσης, από τον καθηγητή ζωγραφικής Κ. Νικόλαο Τουμαζάτο.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2621030087-6985893923 και στο  email : [email protected]

*Οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους τους δημότες.

Όλη η επικαιρότητα