Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Χαμόγελα» για την κατασκευή του πράσινου σημείου

Χάρις στις συνεχείς και έντονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής να διεκδικεί την υλοποίηση σημαντικών έργων, προχωρά για το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, η κατασκευή «Πράσινου σημείου» και δημιουργία δικτύου γωνιών ανακύκλωσης. Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020».

Το έργο που θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ξεκινήσει όσον το δυνατόν γίνεται πιο σύντομα, αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τον τομέα της καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης στον Δήμο, προσφέροντας πάρα πολλά οφέλη στους πολίτες.

Το “Πράσινο σημείο” στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα κατασκευαστεί στη θέση «Λάκκες», στο Δ.Δ. Σκιλλούντος. Εκεί θα συλλέγονται χαρτόνι συσκευασίας, χαρτί, PET, σκληρό πλαστικό, νάιλον, αλουμίνιο, μέταλλο, γυαλί, ογκώδη, λαμπτήρες και Απόβλητα Ηλεκτρικού –Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων, ενώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών που κατοικούν σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 9 χλμ έχει προβλεφθεί η δημιουργία κατάλληλου αριθμού γωνιών ανακύκλωσης ανά οικισμό. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 424.118 ευρώ.

Με 2,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται συνολικά η κατασκευή πράσινων σημείων και γωνιών ανακύκλωσης, σε τρεις Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη εντάσσονται στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Όλη η επικαιρότητα