Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Παράταση δράσης για τη στήριξη ευπαθών ομάδων

Παράταση έως τα μέσα Δεκεμβρίου έλαβε η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της δράσης «Ενίσχυση της Λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών των Δήμων και των Ιερών Μητροπόλεων», η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η δράση αφορά στην υποστήριξη  με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις συνέπειες της  διασποράς και  διάδοσης  του  SARS Cov -2 (COVID 19).

Η εν λόγω προγραμματική σύμβαση είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών στις 16 Ιουλίου και στους όρους της αναφέρεται ότι η ισχύς της ξεκινά αμέσως μετά την υπογραφή της και λήγει αμέσως μετά την υλοποίηση της δράσης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, κρίνοντας  ότι δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η δράση στο παραπάνω χρονικό διάστημα υπέβαλε αίτημα χρονικής παράτασης δύο μηνών. Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης συναίνεσε με την απόφαση και στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ενέκρινε με απόφασή της την παράταση της χρονικής ισχύος της σύμβασης (έως 16 Δεκεμβρίου 2020).

Η παράταση έλαβε την έγκριση πριν από μερικές μέρες και από την Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δίνοντας τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί μια δράση με σημαντική κοινωνική διάσταση στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας του COVID-19, πραγματοποίησε άμεσες παρεμβάσεις πρόληψης, ενημέρωσης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου, αλλά και στήριξης των κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών.

Γι’ αυτό και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες των ευπαθών ομάδων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την πρωτοβουλία απευθείας οικονομικής ενίσχυσης των κοινωνικών δομών των Δήμων και των Ιερών Μητροπόλεων με την υλοποίηση της δράσης  «Ενίσχυση της Λειτουργίας των Κοινωνικών δομών των Δήμων και των Ιερών Μητροπόλεων».

Για το σκοπό αυτό, έχουν υπογραφεί είκοσι δύο (22) προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους και τις Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι οποίες περιλαμβάνουν την ενίσχυση της λειτουργίας των λειτουργούντων κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές σίτισης, κλπ) με τρόφιμα, είδη εστίασης και είδη πρώτης ανάγκης.

Όλη η επικαιρότητα