Ηλεία

Δήμος Αρχ.Ολυμπίας: «Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης παιδιών-Θεατρικές παραστάσεις» – «Γνωρίζοντας το Θέατρο Σκιών »

Με  μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης παιδιών-Θεατρικές παραστάσεις ,ένα πρόγραμμα που είχε ως  επίκεντρο παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. Οι  παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων  υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων, που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συμμετέχει στην κοινωνική σύμπραξη που υλοποιεί τις Δράσεις του Επιχειρησιακού προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ στην Π.Ε. Ηλείας.

Το θέατρο Σκιών είναι ένα από τα πιο αρχαία είδη θεατρικού θεάματος .Οι παραστάσεις φέρουν μεγάλη παράδοση ,μεταφέροντας μηνύματα και ιδέες που τείνουν να εξαλειφθούν με την πάροδο του χρόνου .

Στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία με την παράδοση. Η θεματολογία κάθε παράστασης σχετιζόταν με την υγιεινή διατροφή ,μεταφέροντας σχετικά μηνύματα  στα παιδιά.

Τα παιδιά πέρα από την παρακολούθηση της παράστασης, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  και τον τρόπο λειτουργίας ενός θιάσου σκιών σε μια επίδειξη που  πραγματοποιήθηκε  πριν την έναρξη αυτής .

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας, Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν  από το Θέατρο Σκιών Φώτης και Χρήστος Πλέσσας .

Όλη η επικαιρότητα