Ηλεία

Δήμος Ζαχάρως: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Αναστασία Ζήρου – Κάπου

Ακούστε το άρθρο

Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου ανακοίνωσε η Αναστασία Ζήρου – Κάπου που είχε καθήκοντα Αντιδημάρχου πολιτισμού, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και προέδρου Πρωτοβάθμιας Επιτροπής.

Η κα Αναστασίου Ζήρου – Κάπου κάνοντας γνωστά τα αίτια της ανεξαρτητοποίησής της, τόνισε ότι η απόφαση της αυτή πάρθηκε αφού άλλα οραματίστηκε και υποσχέθηκε στους συνδημότες της και άλλα τελικά γίνονται από την δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η επιστολή – ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της κας Ζήρου– Κάπου:

«Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, κύριε Δήμαρχε, συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες με αυτήν την επιστολή θέλω να σας πληροφορήσω για την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική ομάδα της Νέας Δημοτικής Αρχής με την οποία εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2019.

Με την συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές οραματίστηκα και υποσχέθηκα στους συνδημότες μου να πάμε τον δήμο Ζαχάρως ένα βήμα προς την ανάπτυξη.

Πίστεψα ότι μπορώ να βοηθήσω να κάνουμε την ζωή στην πόλη μας ομορφότερη και την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη.

Γνωρίζω ότι οι αλλαγές γίνονται βήμα-βήμα όμως νιώθω ότι σε αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν όχι μόνο δεν κάναμε ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός, αλλά κινούμαστε ως Δήμος προς τα πίσω.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ορθή λειτουργία των θεσμών, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης θέλω να τονίσω την απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας και την έλλειψη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ μας.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για διαφάνεια – ισοτιμία – δικαιοσύνη ασκώντας έλεγχο για σωστή διοίκηση κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Θέλω να διαβεβαιώσω όσους με επέλεξαν και με στήριξαν στις εκλογές ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε αυτά που υποσχέθηκα αλλά και στις προσδοκίες τους για εμένα.

Υ.Γ. : Θα ήθελα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απαλλαγή μου από τα καθήκοντα ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρου Πρωτοβάθμιας Επιτροπής και Αντιδημάρχου πολιτισμού.

Με εκτίμηση
Αναστασία Ζήρου».

Η απάντηση του δημάρχου Ζαχάρως

Η απάντηση του δημάρχου Ζαχάρως κου Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου για την ανεξαρτητοποίηση της κας Ζήρου ήταν η εξής:

«Η κ. Ζήρου Αναστασία για δικούς της λόγους επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί και είναι δικαίωμά της. Δεν θα σχολιάσουμε την απόφασή της. Η δουλειά που αναλάβαμε είναι δύσκολή και θα την φέρουμε σε πέρας με προσήλωση στους στόχους και τις δεσμεύσεις μας. Η Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαχάρως συνεχίζει την πορεία της αταλάντευτα για την ανόρθωση του Δήμου μας. Απαιτείται χρόνος και η βελτίωση έρχεται βήμα – βήμα».

Όλη η επικαιρότητα